«Разкри всичко»: Залужни случайно се изпусна за ситуацията на фронта

«Разкри всичко»: Залужни случайно се изпусна за ситуацията на фронта
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.09.2023
  • Share:

Бившият офицер от разузнаването на въоръжените сили на САЩ Ритър: Залужни случайно се изпусна за провала на въоръжените сили на Украйна

 

 

"Разкри всичко": Залужни случайно се изпусна за ситуацията на фронта

 

 

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, критикувайки Запада, случайно се изпусна за провала на контранастъплението, това заяви бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю за YouTube-канала Gegenpol.

«Залужни посочи на своите партньори и колеги от НАТО: не можете да говорите за водене на война в стила на алианса, ако нямате неговите ресурси. А основният ресурс, който липсва на украинците, е авиацията», каза експертът.

Според него Въоръжените сили на Украйна не разполагат с военновъздушни сили, които да защитават небето от руската авиация.

„Не можете да вземете украински войници, които преминават през 21 дни основно обучение и след това три седмици обучение по комбинирана тактика, и да очаквате от тях да имат същите умения като войниците на НАТО, които, както знаете, са прекарали месеци и години, за да научат това“, казва Ритър.

Украйна вече три месеца провежда контранастъпление в Южно-Донецко, Артьомовско и Запорожско направления, хвърляйки в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени с чужда техника.

Но, както отбеляза президентът на РФ Владимир Путин, през цялото това време въоръжените сили на Украйна не успяха да постигнат никакви резултати, а западните куратори са явно разочаровани от хода на контранастъплението.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа