Кримският татарин Рустем Умеров поема отбраната на Украйна

Кримският татарин Рустем Умеров поема отбраната на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.09.2023
  • Share:

“Смятам, че министерството има нужда от нови подходи и други формати на взаимодействие, както с армията, така и с обществото като цяло” - така Зеленски обясни рокадата

 

 

 

Кримският татарин Рустем Умеров да оглави украинското министерство на отбраната - това предложи президентът Володимир Зеленски, който реши да смени досегашния отбранителен министър Олексий Резников, предаде Ройтерс.

“Смятам, че министерството има нужда от нови подходи и други формати на взаимодействие, както с армията, така и с обществото като цяло” - така Зеленски обясни рокадата.

Резников вчера депозира оставката си в парламента в Киев, който трябва да я гласува, както и предстоящото назначение на Умеров.

При управлението на Резников отбранителното ведомство бе замесено в скандали за доставките на храна и облекло за армията.

Умеров (41 г.) към момента оглавява Фонда за държавна собственост - агенцията, която приватизира държавни активи. Бил е член на украинския екип, който води преговори с руски представители през март м. г. за спиране на войната. Участвал е и в разговорите за зърнената сделка и за размяната на военнопленници.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа