Войната в Украйна ще приключи бързо и за миг, както и започна

Войната в Украйна ще приключи бързо и за миг, както и започна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.08.2023
  • Share:

Войната в Украйна ще приключи също толкова бързо, както и започна – в един миг всичко ще свърши. Това заяви Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, в публикация в Туитър.

 

 

„Цялата вътрешна легитимност на Путин е изградена върху вярата сред руските елити, че той „все още не е загубил войната“. Кремъл разбира неизбежното: колкото повече окупирани територии губи Русия, толкова по-бързо ще намалява подкрепата към режима. Убийството на Пригожин и подготовката на нова мобилизация за насищане на фронта са мерки за печелене на време. Но часовникът тиктака. Няма да е лесно, но е наивно да се мисли, че Украйна ще трябва да си връща територии, като печели всеки километър с кръв. Когато украинските сили достигнат Крим, събитията ще придобият различна форма. Всичко ще приключи за миг“, обяви Подоляк.

Съветникът на Зеленски припомни, че с терористи като руснаците не могат да се водят преговори. „Има две аксиоми, които трябва да са ясни на всички. Първо, няма опция за „територии и суверенитет на Украйна в замяна на мир“. Прекратяването на огъня и замразяването на фронтовата линия няма да сложат край на войната, а само ще насърчат Русия към последващо ниво на престъпления. Второ, с Путин е напълно невъзможно да се преговаря, тъй като той има умишлено престъпни намерения. Този човек съзнателно руши международното право и убива междудържавните отношения“, заяви Подоляк.

Коментарът му е направен на фона на продължаващата украинска контраофанзива. САЩ и Великобритания съветват украинските сили да съсредоточат цялата си мощ в една посока – а именно към Мелитопол, за да прекъснат сухопътния коридор на окупаторите с украинския полуостров Крим. Офанзивата на ЗСУ се бави заради липсата на въздушно превъзходство. САЩ загубиха ценно време с нерешителните си действия да предоставят изтребители F-16 на украинските ВВС.

Украинските войници в южната част на страната постепенно напредват към черноморското крайбрежие, за да прекъснат руския път за доставки към полуострова. Украинският президент Володимир Зеленски каза, че възможно да се договори политическо споразумение, а не да се използва сила, за да се реши въпросът за полуостров Крим, който бе анексиран от Русия през 2014 г. „Когато стигнем до административните граници на Крим, мисля, че е възможно политически да наложим демилитаризацията на Русия на територията на полуострова“, каза Зеленски.

Станете почитател на Класа