Кадиров е следващият в списъка на Путин

Кадиров е следващият в списъка на Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.08.2023
  • Share:

Руският опозиционен политик Дмитрий Гудков смята, че следващата жертва след убийството на лидера на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин може да бъде чеченският лидер Рамзан Кадиров.

 

 

По негово мнение руският президент Владимир Путин вече не се справя с ролята на арбитър между групировките в Кремъл, но в същото време продължава да изповядва стратегията "разделяй и владей". Както отбелязва Гудков, физическото премахване на Пригожин е показало, че всички тези разправии вече излизат наяве.

„Днес Кадиров е основният противник на руската държавност, на държавните структури. Защото той има добре обучена частна армия. И Кадиров има сериозно влияние, заобикаляйки всички правоприлагащи органи (в Руската федерация). Мнозина не харесват това и мисля, че пред нас ще видим още много различни конфликти. ФСБ срещу Министерството на отбраната, силовиките срещу Кадиров... ", каза Гудков, цитиран от агенция УНИАН.

„Има голям риск Русия да се превърне в голяма Чечения", подчерта Гудков. Той изрази увереност, позовавайки се на свои източници, че ако Путин иска да отстрани Кадиров, никой в ​​Чечения няма да го защити.

„Тъй като в Чечения се появи средна класа, тя е уморена от войната, от диктатурата на кадировците. Следователно твърдението, че стабилността в Кавказ се поддържа само от Кадиров, е мит. Напротив, протестните настроения растат в Дагестан, Ингушетия“, каза анализаторът. Той добави, че след смъртта на Пригожин руският елит е уплашен. Освен това премахването на лидера на ЧВК "Вагнер" показа: не е възможно да се преговаря с Путин и ако вървите срещу него, тогава трябва да отидете до края.

Гудков подчертава: когато Пригожин беше елиминиран, диктаторът действаше не като държавен глава, а като терорист и това понижава рейтинга му. Представителите на руските елити започват да разбират, че руският президент е полудял и всеки момент някой от тях може да стане следващият.

 

Станете почитател на Класа