Рябков: Военното ни сътрудничество с Иран няма да бъде засегнато от геополитическия натиск

Рябков: Военното ни сътрудничество с Иран няма да бъде засегнато от геополитическия натиск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.08.2023
  • Share:

Опитите на нашите врагове да политизират това сътрудничество... не спират. Ние отчитаме това, но съвместната ни работа с Техеран не е засегната по никакъв начин, заяви руският заместник-външен министър

 

 

Руското военно сътрудничество с Иран няма да бъде засегнато от геополитическия натиск, заяви руският заместник-външен министър Сергей Рябков след появата на съобщения, че Вашингтон е поискал от Техеран да престане да продава дронове на Москва, предаде Ройтерс.

"Опитите на нашите врагове да политизират това сътрудничество... не спират. Ние отчитаме това, но съвместната ни работа с Техеран не е засегната по никакъв начин. Няма никакви промени и сътрудничеството с Иран ще продължи. Ние сме независими държави и не се поддаваме на диктата на САЩ и техните сателити", каза Рябков, цитиран от РИА Новости. 

По-рано този месец в. "Файненшъл таймс" съобщи, че САЩ оказват натиск върху Иран да прекрати продажбата на въоръжени дронове на Русия, които тя използва във войната в Украйна, припомня АП. 

Русия започна да използва произведени в Иран безпилотни летателни апарати "Шахед" за атаки срещу Украйна още миналата година. 

Т.нар. дронове камикадзе не се нуждаят от площадка за излитане и се взривяват при удар.

Иран призна, че е изпращал безпилотни самолети на Русия, но заяви, че те са били изпратени преди началото на руските военни действия в Украйна през февруари 2022 г.

Москва от своя страна отрича руската армия да е използвала ирански дронове в Украйна.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа