Целите на Путин в Украйна се промениха

Целите на Путин в Украйна се промениха
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.08.2023
  • Share:

Владимир Путин преосмисли целите си във войната срещу Украйна. Но историческата роля на Украйна остава непроменена - да спре съществуването на Русия като агресивна хищническа държава. Това каза Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, предаде агенция УНИАН.

 

 

Подоляк каза, че всички предварително обявени цели от Кремъл, като „денацификацията на Украйна“, са просто една измислица. Единствената истинска цел на Путин е била унищожаването на украинската държава и избиването на колкото може повече украинци.

„Следователно няма как да преговаряме с човека, който дойде да ни убие. Настоящите цели се измениха. Сега целта на Путин е да оцелее, лично да оцелее. Единственият му шанс да оцелее е да не загуби войната срещу Украйна, поради което той се опитва да ни принуди да седнем на масата за преговори (но при неговите условия)“, каза Подоляк.

Военнопрестъпникът Путин искаше да превземе столицата Киев за 3 дни, когато започна пълномащабна война срещу Украйна на 24 февруари 2022 година, но планът му претърпя кошмарен провал. Руската армия вече 548 дни не може да изпълни „тридневната спецоперация по превземане на Киев“.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски заяви, че целият свят се нуждае от успешен завършек на украинската контраофанзива и освобождаването на всички украински територии от руската окупация. „Сигурен съм, че целият свят има нужда от успешна контраофанзива. Защото Украйна се бори за нашите общи ценности. Бих искал всички в света най-накрая да осъзнаят това“, каза Зеленски. Киев ясно посочи, че няма да се откаже и от сантиметър от своята земя, и рано или късно ще освободи всички територии от присъствието на руските терористи, включително Крим.

 

Станете почитател на Класа