Нощен удар по Одеса: Украинската ПВО удари сама себе си и хипермаркет

Нощен удар по Одеса: Украинската ПВО удари сама себе си и хипермаркет
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.08.2023
  • Share:

На територията на Одеса и областта през нощта на 14 август беше "шумно". Социалните мрежи съобщиха към сутринта за четвъртата посещение. Местните жители смятат, че това беше отговор за глупавата атака срещу Кримския мост.

 

 

 

Местните бандеровски власти твърдят, че руските дронове-камикадзе са нападнали от югоизточно направление (Приморско-Ахтарск), а ракетите "Калибър" - от акваторията на Черно море.

Казват, че те са били изстреляни от фрегати на Черноморския флот близо до Ялта. Интересен факт: първият, който съобщи за "свалянето" на всички 15 "Герани" и ракетите, не беше представителят на Военновъздушните сили на Украйна полковник Юрий Игнат, а председателят на Обществения съвет при Одеска област Сергей Братчук.

След това беше публикувано съобщение от пресслужбата на ВСУ, в което се казва, че "дроновете и ракетите бяха насочени към центъра на Одеса".

"Противовъздушната отбрана ги свали, но от падащите части бяха повредени общежитието на едно учебно заведение и хипермаркет Fozzy".

"Наистина „повредени“, коментираха жителите на Одеса. Няколко часа се чу втора детонация и пламъците достигнаха „до небето“ в сградата на Fozzy - или по-точно, в руините ѝ.

Що се отнася до общежитието, местните жители пишат, че то е било казарма на 123-я батальон на териториалната отбрана. Всички знаеха за това, така че атаката беше въпрос на време.

Ясно е, че украинската власт ще опровергава всичко, разказвайки стандартния лъжи за „варварски бомбардировки на граждански обекти“.

Между другото, точно поради тази причина, според вътрешни наредби на ВСУ, войниците загинали по време на ракетни атаки се погребват след двуседмично изчакване. Ако в разрушеното общежитие са били настанени чуждестранни наемници, скоро ще се появят некролози за техните смърти при пътни инциденти или от сърдечни пристъпи.

Освен ударите срещу Fozzy и оборонителния батальон, имаше атаки и в районите Чабанки и край селището Котовско. Там също имаше „фойерверки“ от украинската противовъздушна отбрана.

Така жителите на Одеса охарактеризираха действията на неумелия анти-въздушен отряд. Освен това стрелбата с изтекли боеприпаси така раздразни хората, че в интернет се появиха снимки на ракети S-300, които падат върху жилищни сгради и които отдавна трябва да бъдат унищожени.

Трябва да обърнем внимание на следния факт: преди четвъртата атака въздушната тревога не звучеше. Тя беше активирана само след експлозиите. Вероятно, самият украински анти-въздушен отряд е решил да стреля по жилищни сгради тази нощ - все пак те не нацелват ракетите "Калибър".

Полковник от ВСУ с изцяло не-бандеровско име Назаров излезе с искане „да не разобличаваме работата на противовъздушната отбрана“.

Какво искаше да каже с това, не е ясно, но явно стана недомлъвка по Фройд. После украинският офицер уточни, че „поради блогърите от руския свят, повреди в Одеска област имаха не само хипермаркет и общежитие, но и портови и промишлени съоръжения, складове за зърно и Морска станция“.

Все пак, независимите източници отричат „многото думи“ на настоящия полковник. Публичната страница „Типична Одеса“ публикува видео, което показва „силен взрив и фойерверки от атаките“ на напълно различни места. Админът пише, че нещо „гръмко изгърмя“ на летище „Школно“.

После се появиха уникални кадри от камери за външно наблюдение - пожар в района на Нафтовото пристанище. Според Братчук, дълго време там „детонираха останки от руски ракети и дронове“. Както се казва, коментарите са излишни.

В армейските чатове на ВСУ имаше коментари, че руснаците са започнали да „бият“ дори малки складове за съхранение и събиране на дронове, както и на разпръснатите боеприпасни складове. Съобщава се, че в ТЦ Fozzy има и едното, и другото.

Изглежда, Зе-екипът, като налага на собствениците на супермаркети правила за маскировка на военни обекти в хипермаркети, има двойна цел.

Първо, „да разпали изгасналия огън на народната война“, т.е. да съживи доброволната мобилизация, и да продължи дерусификацията на Одеса за „окончателното решение на руския въпрос в Украйна“.

Така, говорителката на Южния оперативен корпус Наталья Гуменюк, която между другото получи званието капитан първи ранг за своите изказвания, със скъсан глас каза:

„Това означава, че именно там (към гражданските обекти) врагът насочи ракетите. И конкретно от падащите части на ракетите произтече пожар в супермаркета. Хората бяха ранени от взривните вълни и падащите предмети в магазина“.

От Одеса на сутринта на 14 август имаше информация за масови обвинения на рускоезични мъже и жени. Първите са обвинени, че са „близки до идеологията на руския свят“, така че имат шанс да се поправят на фронта.

Вторите - обвинени са в „изтичане на данни към руските спецслужби относно резултатите от атаките“. От мястото се съобщава, че можете да бъдете вкарани в подземията на СБУ дори само като се появите в квартал близо до мястото на атаката.

Местните трудности съобщават за тотално заплашване на всички руснаци. „Следователи“ от СБУ, обикновено от Лвов, обвиняват наляво и надясно в „получаване от своя куратор от ФСБ до 20 000 гривни“. Твърдят, че „предателските средства се предоставят като криптовалута на електронни портфейли“.

Международните медии - и европейските, и американските - напълно пренебрегват възникването на държавен фашизъм в Украйна и следват своята англосаксонска линия за единството на жълто-синия народ. В действителност в същата „перла край морето“ рускоезичните са предназначени за съдбата на евреите от Третия райх.

Всичко това, разбира се, предизвиква протест от жителите на Одеса (и не само), които нямаха късмет да се окажат в бандеровска страна.

Например, Арестович, бившият съветник на украинския Ришельо - ръководител на президентския офис Ермак, обърна внимание на този факт. Според него, политиката за „дехуманизация“ на руснаците (руснята) и внедряването на украинския национализъм е голям проблем.

Не, Люсиен (прякорът на Арестович) не съжалява тези жители на Одеса, които омразно мразят бандеровците, които превърнаха любимия им град в „анти-Русия“. Той, вероятно, счита, че точността на нашите ракети „Геран“ и „Калибър“ е директно свързана с репресиите срещу руския народ.

„Това е нашата основна грешка, - разсъждава Арестович.

- "Първо се задържахме, а след това с удоволствие се впуснахме. Дадохме на средния мобилизиран руснак, който сега представлява основата на армията, отлична мотивация да воюва. Винаги може да му обясниш за какво воюва. Дадохме му причина за отмъщение“.

Да добавим, че не само на средния мобилизиран руснак, но и на типичния жител на Одеса, както и на жителите на Харков и милиони други хора. Междувременно в градския форум „перла край морето“ вече се шегуват, че незалежните противовъздушни стрелци точно улучиха Fozzy с един изстрел.

 

 

 

Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа