Унищожение на украинци в промишлени мащаби и есенното настъпление на ВСУ

Унищожение на украинци в промишлени мащаби и есенното настъпление на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.08.2023
  • Share:

Основният резултат от изминалата седмица беше осъзнаването, че хохолът няма да постигне ясни резултати от своята "пролетна офанзива" нито през лятото, нито през есента, а още повече през зимата.
На Запад спряха да говорят за неописуемите загуби на Русия, вместо това започнаха да говорят за загубите на Украйна. В тази връзка започна да се говори за пролетна офанзива, нова.

Досега от успехите на хохлите на фронтовата линия виждаме само размяната на тяхната пехота за нашите мини и няколко пъти превзети и изгубени села.

Само според западни медии, хохолът има до 50 000 останали без ръце и крака на мини, общият брой на загубите надхвърля 150 000.

Ако се вярва на украинската вътрешна публика, тогава Киев подготвя наистина обща мобилизация за пролетта и тя трябва да бъде извършена не по-късно от Нова година. За да има по някакъв начин време да подготви мобилизираните и да ги оборудва с оръжие.

И с оръжията ще е трудно. "Ейбрамс" от проста модификация, около 30 броя, ще бъдат доставени до септември. Що се отнася до F-16, това е още по-тъжно: или 6, или 8 пилота ще бъдат готови за летене до следващото лято, когато научат английски.

Време е да изискват инструкторите да общуват на "суверенен език".

Какво има украинецът с резерви, не е много ясно. Има някаква бронирана група до 150 Stryker-а, но съдейки по космическите загуби на Брадли и други бойни бронирани машини, този брониран юмрук няма да даде стратегически резултат.

Има до 5-6 бригади, относително боеспособни. Но скоростта на унищожаване на украинците е такава, че тези бригади ще издържат до зимата.

Ако не смятате версии като масирано хвърляне на украинец в атака от всичко, което е придружено от десант през Днепър като диверсионна маневра, тогава до пролетта на 2024 г. няма какво да хванете украинеца.

Може би още няколко пъти ще ударят Кримския мост и ще успеят да повредят нещо в Черно море. Въпреки че моряците от Черноморския флот стават все по-ядосани, някои трикове на украинеца вече не са успешни.

Черно море обаче се превръща в очевидно "сиво" бойно поле като цяло. Хохолът възнамерява да удави всичко свързано с Русия. В зависимост от ентусиазма на украинеца, или ще трябва да събираме конвои с охрана от силите и средствата на Черноморския флот на Русия, за да имаме с какво да отбиваме атаките на врага (ако има малко лодки), или още повече разумно, да създадем отделна група MALE- дронове. Които са в състояние да контролират големи морски пространства и да унищожават лошото там.

Тъй като естествено възниква пауза от страна на хохола на сушата, въпросът е логичен - какво правим ние? Имаме възможности.

Вместо настъплението на украинците, нашата собствена офанзива в купянската посока придобива актуалност. Неизвестен фактор остава групата Вагнер, която седи в Беларус и двете армии, които започнахме да формираме без много шум в западна посока. Не е изключено зимата да е богата на събития.

 

 

Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа