Новите санкции срещу Москва показват провала на политиката на ограничения на САЩ

Новите санкции срещу Москва показват провала на политиката на ограничения на САЩ
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    13.08.2023
  • Share:

Поредният кръг от американски санкции срещу Москва сочи провала на политиката на ограничения на Вашингтон, каза руският посланик в САЩ Анатолий Антонов.
„Виждаме в това още един опит на американските власти да се противопоставят на нарастващата критика по отношение на провала на ограничителната политика на администрацията. Кристално ясно е дори за местните русофоби, че не е било възможно да сринат нашата икономика и да подкопаят технологичния суверенитет на Русия . Този факт беше потвърден, по-специално, от експерти от Световната банка и Международния валутен фонд", каза той в изявление, публикувано в канала на посолството в Telegram.
„Западните атаки срещу нашата икономика са ефективно отблъснати. Това позволява на руските хора да гледат в бъдещето с увереност. А междувременно страни извън прословутия „златен милиард" отново са убедени в несигурността и токсичността на центрираната в САЩ финансова система", добави Антонов.
В петък Министерството на финансите на САЩ постави в черния списък руските бизнесмени Михаил Фридман, Пьотър Авен, Герман Хан и Алексей Кузмичев, както и Руския съюз на индустриалците и предприемачите.

Станете почитател на Класа