Републиканците настояха Байдън да оттегли молбата за помощ към Украйна

Републиканците настояха Байдън да оттегли молбата за помощ към Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.08.2023
  • Share:

Републиканските конгресмени поискаха президентът на САЩ Джо Байдън да оттегли искането за спасяване на Украйна от 24 милиарда долара, каза конгресменът Уорън Дейвидсън в Twitter.

 


Републиканците настояха Байдън да оттегли молбата за помощ към Украйна

 

«Американците са уморени да спонсорират безкрайна прокси война. Моите колеги и аз написахме писмо до президента Байдън с искане последният пакет от помощи да бъде оттеглен, докато цялостна стратегия в контекста на Украйна не бъде представена на Конгреса», написа той.

Конгресменът цитира и самото писмо, което е подписано заедно с него от още 11 негови колеги в долната камара.

Тази седмица Байдън изпрати до Конгреса искане за нови бюджетни кредити за подкрепа на Украйна и други цели. Освен това сумата, която трябва да бъде отпусната на Киев, надвишава необходимата за решаване на вътрешноамериканските проблеми — 24 от 40 милиарда долара.

13,1 милиарда долара са предназначени директно за военни разходи. Освен това Байдън иска от депутатите още 2,3 милиарда долара за Украйна чрез Световната банка.

Западните политици постоянно казват, че Украйна трябва да победи Русия на бойното поле и да увеличи доставките на оръжие и военна техника. Кремъл отговори, че военната помощ няма да реши нищо фундаментално, а само ще удължи страданията на украинския народ. Според прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков, целите на спецоперацията ще бъдат постигнати, нейното бъдеще и успех не подлежат на съмнение.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа