Германски генерал се оплака от Русия, която попречила на настъплението на ВСУ

Германски генерал се оплака от Русия, която попречила на настъплението на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.08.2023
  • Share:

Германският генерал Фрайдинг: Въоръжените сили на Украйна търпят тежки загуби заради руските мини

 

 

 

Германски генерал се оплака от Русия, която попречила на настъплението на ВСУ

 

Разминирането е най-кървавата част от украинското контранастъпление и разрушава принципите на военното дело на НАТО, такова мнение изрази той в разговор за агенция DPA.

„Това „отваряне“ на защитаваната от Русия зона в момента се извършва с цената на голямо кръвопролитие за украинските части. Понякога специалистите по разминиране трябва да пълзят през минни полета по корем и да разчистват една след друга мини, извършвайки животозастрашаваща работа.

Те често биват обстрелвани от противника…

Много специалисти по разминиране бяха убити или тежко ранени през първите няколко седмици на контранастъплението», заяви генералът, цитиран от  T-online.

Фрейдинг цитира данни на Държавния департамент на САЩ, според които «потенциално минираната зона» в Украйна е равна на около половината от територията на цяла Германия.

Според него процесът на разминиране не само е направил изключително кърваво и почти невъзможно настъплението на украинските войски, но и е сринало военния принцип на действие на НАТО.

«Нашият принцип е: ако се натъкнете на мини, избягвайте, заобикаляйте. При такъв мащаб от минни полета, които бяха разположени там за девет месеца, е невъзможно да се следва този принцип», добави Фрейдинг.

По-рано вестник Financial Times, цитирайки някои бойци от въоръжените сили на Украйна, писа, че огромните и плътни минни полета, поставени от руските сили, подкопават бойния дух на украинските военни, участващи в настъпателните операции, и изваждат от строя много голям брой западни военни машини.

Западните бронирани машини като американските Bradleys и германските танкове Leopard 2 осигуряват известна защита, но минните удари изваждат от строя всякакъв вид техника, спират напредъка и принуждават войските да преминават през минните полета под огън, се казва в публикацията.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа