„Москва не е впечатлена“: СМИ споделиха какъв удар нанесе Путин на НАТО

„Москва не е впечатлена“: СМИ споделиха какъв удар нанесе Путин на НАТО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.08.2023
  • Share:

Военноморските учения на руския флот «Океански щит — 2023» показаха, че Северноатлантическият алианс няма пълен контрол над Балтийско море, унищожавайки идеята за «езерото на НАТО», пише военният анализатор Драго Бошник в статия за InfoBRICS.

 

 

„Москва не е впечатлена“: СМИ споделиха какъв удар нанесе Путин на НАТО

 

Агресивният алианс се пошегува, че Балтийско море е уж «езерото на НАТО».

И докато може да се предположи, че членовете на оглавения от САЩ блок са слабо запознати с географията, което обяснява как биха могли да забравят за руските крайбрежни зони в Балтийско море, Москва не пропусна да напомни на НАТО, че подобни изявления не са нищо повече от самоизмама и фантазии.

Според експерта след разширяването на НАТО мнозина на Запад гордо заявиха, че Балтийско море, много важен регион за Русия, вече се е превърнало в „езеро на НАТО“. Това, според наблюдателя, е просто фантазия, която руският флот разруши, решавайки да проведе мащабни военноморски учения.

„Москва не е впечатлена от войнственото поведение на Запада“, обобщава анализаторът.

На 2 август Министерството на отбраната на РФ обяви началото на учението «Океански щит — 2023» в Балтийско море, в което участваха повече от 30 бойни кораба и катери на ВМФ на Русия, 30 самолета на военноморската авиация и около шест хиляди военнослужещи.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа