Най-сигурният знак, че Тръмп се върна - Иванка се показа публично с него

Най-сигурният знак, че Тръмп се върна - Иванка се показа публично с него
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.08.2023
  • Share:

Арва Махдауи
Има приличен шанс през януари 2025 г. Доналд Тръмп да бъде или в Белия дом, или в затворническа килия. Миналия ноември залозите ми бяха за затворническата килия. Губернаторът на Флорида, Рон ДеСантис, беше златното момче на републиканците и Тръмп преживяваше сериозен спад; той имаше умопомрачителен брой правни проблеми, с които трябваше да се справи.
Изглеждаше, че е изгубил и последните си трохи от доверието: смущаващ брой кандидати, които беше подкрепил, бяха победени в средата на изборите, което накара бившия президент да изглежда като губещ и накара съюзниците му да се обърнат срещу него. „Тръмп няма повече политически умения. Неговият отбор е шега. Корабът потъва", каза пред Guardian вътрешен човек от кампанията на Тръмп.
Първият избягал от борда на този потъващ кораб бе Иванка Тръмп. Веднага щом изглеждаше, че баща й се е превърнал от властник в пасив, тя избяга в Маями със семейството си и не се изявяваше. Когато Тръмп официално обяви, че ще се кандидатира за номинацията през 2024 г., Иванка се увери, че всички знаят, че тя стои настрана. „Не планирам да се занимавам с политика", каза тя в изявление и пропусна официалното обявяване в Mar-a-Lago.
Няколко месеца по-късно политическият пейзаж изглежда драстично различен. ДеСантис - от смятан за бъдещето на Републиканската партия - се превърна в обект на много шеги. Неговата крайнодясна политика може да подкрепи фашистките фантазии на някои избиратели, но зловещото му поведение и злодейският смях на Дисни го направиха неизбираем. Имаше доклад след доклад за странното му поведение –консумиране на шоколадов пудинг с пръсти и хранене като гладно животно, което никога не е яло преди. ДеСантис е отблъскващ дори за екстремистите.
Междувременно Тръмп отново е на върха на социологическите проучвания. Проучване на New York Times/Siena College, публикувано тази седмица, установи, че 71% от гласоподавателите републиканци все още подкрепят бившия президент на фона на множеството разследвания, пред които е изправен. Това отчасти се дължи на факта, че много от тях изглежда не вярват, че многобройните му правни проблеми са голяма работа: 91% от хората, които имат Fox News като основен източник на информация, не смятат, че бившият президент е извършил сериозни престъпления, разкрива проучването. Във всеки случай Тръмп превъзхожда конкуренцията си и има 37% преднина пред ДеСантис. Той е категоричният фаворит за републиканската номинация.
Но най-големият знак, че съдбата на Тръмп може да се обърне? Иванка и Джаред Кушнър, най-благоприятното семейство в семейството, сега отново се виждат публично с Тръмп. „Те бяха забелязвани по-често това лято. Те ясно показаха, че подкрепят. Те идват на срещи", каза пред Vanity Fair един от водещите стратези на кампанията. Двойката също предизвика спорове, след като се появи на скорошна прожекция на филма за трафик на деца Sound of Freedom, който Тръмп организира в своя голф клуб Бедминстър.
Източниците на Vanity Fair не пестят думите си защо смятат, че властната двойка внезапно е толкова семейно ориентирана. „Сега, когато президентът е с 40 пункта напред, разбира се, Джаред се преструва, че е замесен. Ако Тръмп отново стане президент, Джаред трябва да защити своята територия, особено в Близкия изток. Сега не можем да имаме някой друг да претендира за Близкия изток, нали?", каза пред изданието бивш служител на администрацията на Тръмп.
Вероятно Иванка също иска да защити своя терен и да довърши започнатото през 2017 г. Все пак бившата първа дъщеря имаше големи мечти. Тя щеше да бъде първата жена президент! Тя щеше да управлява Световната банка! Тя щеше да даде възможност на всяка жена в света, започвайки със себе си! Но тогава демокрацията попречи.
За съжаление на Тръмп, демокрацията все още пречи. Той може да е фаворитът на републиканците, но все още трябва да си пробие път през множество съдебни дела и да се изправи срещу Джо Байдън (предполагаемия кандидат на Демократическата партия), за да си върне мястото на световната сцена. Дори няма да започвам да спекулирам дали той може да се справи с това, но мога да ви кажа следното: ако искате да знаете колко близо е Тръмп до възстановяването на властта, не гледайте анкетите, а Иванка. Ако тя спазва дистанция, той е в беда. Но ако тя се съобразява с баща си? Тогава всички сме в много проблеми.

Станете почитател на Класа