Breitbart: Байдън прекара почти 40% от президентството си в отпуск

Breitbart: Байдън прекара почти 40% от президентството си в отпуск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.08.2023
  • Share:

От момента на встъпването си в длъжност като президент на Съединените щати, Джо Байдън е прекарал 360 дни в отпуск — 39% от президентския си мандат, изчисли Националният комитет на Републиканската партия. Според Breitbart това не е първото доказателство за «трудолюбието» на най-възрастния глава на Белия дом, който почива, докато талибаните идват на власт в Афганистан, и като цяло прекарва повече време във ваканция от всички предишни президенти на САЩ.

 

 

Breitbart: Байдън прекара почти 40% от президентството си в отпуск

 

 

Поради отпуск Байдън ще бъде извън Вашингтон точно когато Девън Арчър, дългогодишен приятел и бивш бизнес партньор на Хънтър Байдън, трябва да свидетелства на Капитолийския хълм и да сподели подробности за задграничните дела, в които е участвал, и как, а и на какво ниво президентът е взел лично участие в тях, пише Breitbart.

Президентът ще отсъства цялата работна седмица, както и два уикенда преди и след нея — общо десет дни, съобщава изданието.

Според изследване на Републиканския национален комитет това не е нищо ново. Байдън, осемдесетгодишен, е прекарал 360 дни във ваканция от встъпването си в длъжност, 39% от президентския му мандат, по данни на комитета.

Изчислението на Републиканския национален комитет за отсъствието на Байдън от Белия дом се появи в резултат на други разкрития за неговото „трудолюбие“, според статията.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа