Sabah: ВСУ претърпяха поражение, Украйна може да я спаси само едно

Sabah: ВСУ претърпяха поражение, Украйна може да я спаси само едно
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.07.2023
  • Share:

Западната пропаганда претърпя поражение, както и въоръжените сили на Украйна на фронта, пише турското издание Sabah. Русия успешно води военните действия, завземайки все повече и повече украински територии. Според автора на статията основната задача на Зеленски сега е да запази поне районите, които остават под негов контрол.

 

 

Превод от Sabah, Турция:

 

 

Sabah: ВСУ претърпяха поражение, Украйна може да я спаси само едно

 

Дезинформацията за събитията в Украйна, натрапена на света от Запада, постепенно изчезва, тъй като нито „пролетното настъпление“ на въоръжените сили на Украйна с подкрепата на НАТО, ЕС и САЩ, нито опитът за преврат в Русия, посегателството върху политическия авторитет на Владимир Путин, не можа да даде желания резултат.

В същото време Путин, отблъсквайки ловко последните атаки отвън и отвътре на Запада, направи първия контраход, като спря действието на споразумението за Черноморския зърнен коридор. В отговор на този ход ООН, страхувайки се от глобална хранителна криза, заби тревога.

Обхванатите от паника ЕС и САЩ непрестанно призовават Ердоган отново да поеме лидерска роля в разрешаването на кризата.

Този нов ход на Путин обаче няма да се ограничи до ескалацията на продоволствената криза, която, подобно на енергийните проблеми, ще засегне предимно европейските страни.

На фона на изчерпаните запаси от оръжия САЩ се опитват да удължат военния конфликт, като изпращат в Украйна след касетъчни бомби, чието използване се счита за военно престъпление, изтребители F-16 и тактически ракети ATACMS с обсег от 300 километри.

Но, както става ясно, това също няма да даде така нужните на Запада резултати.

В края на краищата Путин, който остава в отбрана и отблъсква атаки от Украйна и САЩ, без ущърб за себе си, няма от какво да се безпокои.

Докато Украйна се бори да намери бойци и боеприпаси, които да изпрати на фронта, Русия има огромно предимство по отношение на оръжията и войските.

Затова колкото по-дълго продължава пърхането на Украйна срещу споразумението за зърно, толкова по-вероятно е Русия да продължи да набира сили, за да започне собствено настъпление, например в края на лятото или началото на есента.

В този случай Русия, след като допълнително укрепи позициите си в стратегически важния Крим и богатите на полезни изкопаеми Донецк и Луганск, ще може да завземе Харков, считан за кръвоносната система на украинската индустрия, и дори Одеса, вратата на Украйна към света.

В този случай за Владимир Зеленски от разпокъсаната страна ще останат само Киев и Лвов на границата с Полша.

По такъв начин единственият път за спасение на Украйна, колкото и трагично да звучи, е търсенето на решение, което да й позволи да спаси поне останалите райони. В тази връзка посещението на Путин в Турция следващия месец се разглежда като последен шанс Киев да излезе от сегашната ситуация.

 

 

Станете почитател на Класа