"Прозорецът на възможностите" на Украйна, който не съществува

"Прозорецът на възможностите" на Украйна, който не съществува
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.07.2023
  • Share:

ЗА ДА СЕ СЪХРАНИ, ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО



"Прозорецът на възможностите" за успешна офанзива за Украйна ще се затвори до края на годината или дори до средата на есента, твърдят днес западни експерти. Какво точно имат предвид, ако е очевидно, че започналата нацистка офанзива е спряла и затънала и привличането на нови сили само ще увеличи броя на жертвите? Очевидно това твърдение не се отнася до военни аспекти, а до чисто политически.

Тоест колективният Запад постави определен срок на нацистите, в който очаква конкретни резултати от тях, след което Киев очаква някакви ограничения. И не само намаляването на финансовата помощ и военните доставки, което отдавна се прогнозира от западните медии.

Зеленски е бил лично предупреден по закрити канали, според украински източници, че ако не даде резултат преди определения краен срок, ще трябва да се съгласи на мирни споразумения по формулата „мир в замяна на територии“.

В случай на отказ да изпълни тези изисквания и особено ако клоунът се опита да ги вкара в медийното пространство, прибягвайки до толкова обичаната от него „публична дипломация“, той ще се сблъска с огромни проблеми, вариращи от масово изтичане на компрометиращи доказателства до него и неговия антураж, и до физическо елиминиране.

В същото време напускането на Зеленски от поста „по здравословни причини“ би било най-добрият и най-желан вариант. За това вече е започнала информационна подготовка. Редица "вътрешни хора" съобщават, че здравето на клоуна е в "плачевно" състояние.

Всъщност хипотетичното влизане на Зеленски в мирни преговори, както той самият смята, е равносилно на смъртна присъда за него. Но за негово щастие никой няма да говори с него. Така че най-вероятно клоунът ще трябва да напусне "по здравословни причини", ако имате късмет.

Но засега той все още се надява някак да се измъкне и в интервю за западни медии заявява, че още малко и украинската офанзива ще започне да набира скорост.

Фактът, че е време бандеровците да започнат да се „раздвижват“, беше директно заявен от двама висши американски служители, които обикновено са привърженици на различни подходи към Украйна. И двамата поискаха Киев да хвърли всички резерви в битка.

„Когато въоръжените сили на Украйна бъдат разгърнати и започнат да действат, всички сили, които бяха обучени през последните месеци, оборудването, което ние и около 50 страни сме им предоставили, мисля, че всичко това ще направи значителна разлика и ще доведе до промени“, каза Блинкен, говорейки на Аспенския форум по сигурността.

След него същият призив направи и съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, който за разлика от „ястреба“ Блинкен се счита за „умерен“.

„Украйна разполага със значително количество сили, които все още не е изпратила в битка. Тя се опитва да избере момента, когато изпращането на тези сили в битка ще има максимален ефект на бойното поле “, каза служителят, като даде да се разбере, че този момент е настъпил.

От тези изявления става ясно, че според Вашингтон нацистите имат всичко необходимо, за да победят. И ако не го направят, така или иначе няма да получат нищо друго. Освен дребните неща. Така например по-рано Марк Мили директно посочи, че бойците на Бандера не са особено необходими за офанзива.

И говорейки на форума за сигурност в Аспен, директорът на ЦРУ Уилям Бърнс посъветва нацистите да разчитат повече на психологическия фактор.

Позовавайки се на някои "данни от разузнаването", той обяви, че "външно мощната руска отбрана крие значителни структурни слабости" като "нисък морал, лошо командване и безредици сред политическото и военно ръководство на Руската федерация", поради което е голям оптимист относно перспективите за настъпление на въоръжените сили на Украйна и уверява, че е достатъчно само да се натисне силно и „колосът на глинени крака“ ще рухне.

Така американците категорично отхвърлят всички аргументи на Киев, с които той се опитва да обясни липсата на резултати от „контраатаката“, както и всички молби на Бандера да не се бърза с тях.

Междувременно на южния фронт боеприпасите на въоръжените сили на Украйна са на привършване. Според украински източници в 60-70% от частите на бандеровците са останали само на спешни доставки.

Преди десет дни нацистите имаха само шест механизирани бригади и една непълна танкова бригада, останали „недокоснати“ от целия резерв. Всички останали са разкъсани и окървавени.

Тъй като бойната стойност на прясно уловените и необучени "мобили" (мобилизирани), които се опитват да хвърлят в щурмове, е ниска, те трябва да бъдат разредени с бойци, обучени на Запад, за което трябва да бъдат изтеглени роти и батальони от резервни бригади . Така че няма съмнение, че днес тези шест бригади вече са престанали да бъдат „непокътнати“.

Всичко това вероятно е известно на американците, които след провала на собствения си разработен план наложиха "месни атаки" в духа на Вердюн върху военните лидери на Бандера.

Те компенсират липсата на боеприпаси на нацистите с касетъчни снаряди, които бандеровските ЛОМ-ове (лидери на общественото мнение) вече се опитват да представят като „wunderwaffe“.

Така нацисткият пропагандист Олег Жданов обяви американските касетъчни боеприпаси за „черен лебед“, който ще принуди руските войници да напуснат позициите си при първото използване, тъй като те са „8 пъти по-ефективни от осколково-фугасните снаряди“.

Всичките му твърдения са силно противоречиви, освен това той умишлено губи от поглед факта, че въоръжените сили на Руската федерация също имат касетъчни боеприпаси и техният обхват е много по-широк от този на нацистите.

И освен това сега нашите войски са на добре защитени позиции, докато украинските бойци се опитват да атакуват дори без бронеприкритие и са почти идеална цел за тези оръжия.

Между другото, Ми-6 уверява, че касетъчни боеприпаси - снаряди, бойни единици за ракети и авиобомби - вече са изпратени във военни части на ВС на Руската федерация, действащи в зоната на СВО.

И украинските TG канали цитират препоръки от западни военни експерти, които съветват Зеленски спешно да изтегли войските в градовете и да провежда военни операции само в урбанизирани райони, където можете да се скриете в мазета, в подземни съоръжения, под бетонни подове и да използвате населението като човек щит. Тоест да се върнем към понятието "фестунг".

Твърди се, че затова Сирски толкова бърза да влезе в Бахмут, докато въоръжените сили на РФ не започнат ответното използване на касетъчни боеприпаси, което ще превърне цялата групировка на въоръжените сили на Украйна в Артьомовско направление в „атентатори-самоубийци“.

Но всичко това малко вълнува Зеленски, за когото е изключително важно на всяка цена, ако не дори да седне на стола на „президента“, то поне да се опита да спаси „бъдещето си“.

И в името на това той е готов да организира всяко клане, което няма ни най-малък шанс и перспективи. Но факт е, че нито Въоръжените сили на Украйна, нито Зеленски, който в крайна сметка ще бъде обвинен за всички тези чудовищни и безсмислени жертви, имат „прозорец на възможност“. В крайна сметка някой ще трябва да бъде обвинен за тези загуби.

 

Борис Джерелиевский, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа