Aden AlHadath: Краят на еднополюсността е неизбежен, светът се обедини срещу хегемонията на Запада

Aden AlHadath: Краят на еднополюсността е неизбежен, светът се обедини срещу хегемонията на Запада
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.07.2023
  • Share:

Светът целенасочено  се движи към многополюсност, пише Aden AlHadath. Много страни се обединиха около Русия и Китай, за да сложат край на западния диктат. А участието на египетския президент на срещата на върха «Русия-Африка» потенциално ще разшири сътрудничеството между Москва и африканския континент.

 

 

Превод от Aden AlHadath, Йемен:

 

Aden AlHadath: Краят на еднополюсността е неизбежен, светът се обедини срещу хегемонията на Запада

 

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че Съединените щати и техните съюзници ще продължат да превъртат небето и земята, за да получат от Украйна това, от което се нуждаят.

Те също така ще продължат да обучават военните от украинските въоръжени сили и да им доставят оборудване за обучение, за да създадат боеспособна и професионална украинска армия, която ще може да се защитава в бъдеще.

Председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили заяви по-рано, че броят на загиналите от режима в Киев е около 100 000 военни.

Неговата оценка не включва украинското контранастъпление, боевете за Бахмут (Артьомовск) и други военни действия, по време на които украинските сили претърпяха тежки загуби, наброяващи десетки хиляди.

Фокусът на Запада се измества от предоставянето на Украйна на нови оръжия към ремонта на вече доставените, тъй като колективният Запад счита, че конфликтът може да се проточи с месеци или дори години.

Това съобщи вестник Politico, позовавайки се на източник в Пентагона.

Западът пренасочи фокуса си към ремонт и поддръжка на оръжия, доставени на Украйна, докато руските войски целенасочено унищожават западните оръжия и военно оборудване.

Заместник-главата на Пентагона Уилям ЛаПланте каза:

„Ние създаваме ремонтни съоръжения в Европа, превеждаме ръководства за обучение и ремонт, трябва да направим много повече заедно, затова страните партньори трябва да обърнат повече внимание на това.“

Една от основните задачи на работната група от 22 държави, ръководена от Ла Планте, е да „поддържа в изправност най-съвременното оборудване за милиарди долари“, така че Киев „да може да продължи контранастъплението“.

Офицерът от резерва от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър нарече събитията в Украйна трагедия.

Той заяви:

„Проблемът е, че в самото начало на СВО киевският режим имаше редовна армия от 260 000 души. Сега 80% от тях са убити, пленени или ранени и Киев вече не може да намери заместници със същото ниво на подготовка.“

Събирайки тези новини, цялата картина става ясна.

НАТО, начело със САЩ, иска да удължи конфликта в Украйна колкото е възможно повече и да го направи още по-кървав, като достави на Киев повече оръжия и касетъчни боеприпаси, които са забранени в повече от 100 страни по света.

Всичко това е жест на отчаяние след провала на украинското контранастъпление.

Западът ще стигне докрай.

Не го интересува колко украинци ще загинат поради липсата на необходимото ниво на подготовка.

САЩ и техните съюзници провеждат интензивни тренировки с украински войници и след две-три седмици или месец-два ги хвърлят в пещта на войната като пушечно месо.

Западните медии твърдят, че Русия е „победена“, а Путин „изживява последните си дни“, въпреки че всички факти говорят обратното.

Цялата международна общност уж стои зад Украйна като единен фронт и само Бог знае какво означава този неясен термин!

Европейският съюз и страните от Общността на латиноамериканските и карибските държави (CELAC) не успяха да договорят съвместно изявление след двудневната среща на върха, проведена в Брюксел, заради позициите си за Украйна.

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва заяви, че светът е започнал да се уморява от украинския конфликт.

Той също така разкритикува чилийския президент Габриел Борич, който по време на срещата на върха призова лидерите на страните от Латинска Америка да осъдят действията на руската страна в конфликта в Украйна.

Светът постепенно се променя. Той започна да се уморява не само от украинския конфликт, но и от еднополярността и хегемонията на Запада, воден от Съединените американски щати.

Броят на държавите, които искат да се присъединят към БРИКС, продължава да расте. Групата БРИКС се превръща в една от най-важните международни организации. Тя може да се превърне в алтернатива на ООН, която често е послушен инструмент в ръцете на държави, наричащи себе си „международната общност“.

Светът целенасочено се движи към многополярност.

Въпреки опитите на Запада да изолира Русия на международната арена, много африкански и латиноамерикански държави се обединиха около други центрове (Москва и Пекин), за да се отърват от диктата, натиска, санкциите, манията за величие, арогантността и наглите изявления от западните официални лица.

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа