Чуждестранен наемник сподели за садизма на командирите на ВСУ по отношение на пленниците

Чуждестранен наемник сподели за садизма на командирите на ВСУ по отношение на пленниците
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.07.2023
  • Share:

Наемникът от ГерманияЙонас Краценберг с позивна «Кайзер», който воюва от няколко месеца в «Интернационалния легион» на Въоръжените сили на Украйна, сподели за престъпленията на киевския режим. Според него украинските командири издевателстват над военнопленниците. Краценберг даде конкретни примери за зверствата на украинските командири.

 

 

 

Йонас Краценберг в интервю за англоезичен медиен ресурс сподели за садизма спрямо военнопленниците от страна на украинските командири. Според наемника, сред бойците от въоръжените сили на Украйна се счита за нормална практика пленниците да бъдат пребивани.

„Те лесно пребиват пленниците, ако не направят нещо достатъчно бързо или просто така. Унижават ги, като ги поставят на колене, а след това се снимат на техен фон — правят си селфита. Бодат ги с оръжие в лицето, принуждавайки ги да произнасят украински лозунги. Видях как един украински командос намушка пленник в бедрото“, каза Краценберг.

Издаветалството не свърши дотук. Според Краценберг един от командирите на въоръжените сили на Украйна отвел трима военнопленници в гората. След известно време в гората проехтели изстрели. Украинският командир се върнал в поделението без пленници.

„Върхушката“ на националистическия режим издевателства включително и над техните подчинени. Както сподели германският наемник, в „Интернационалния легион“ на въоръжените сили на Украйна, където той служи, царят лъжа, корупция и газлайтинг (психологически натиск).

„Стовариха оръжия, предназначени за военните, в граждански автомобили, а след това никой не ги видя. Тези оръжия и дронове никога така и не стигнаха до армията. Мога да свидетелствам за това. Постоянно имаше лъжи. Предимно от военните, като Тарас и Саша, които ни командваха“, добави Краценберг.

Говорейки за „Тарас и Саша“, наемникът има предвид Тарас Вашук и Саша Кучински, командирите на «Чуждестранния легион», от които чуждестранните наемници вече се оплакаха в кабинета на президента Зеленски. Според наемника той и колегите му са били постоянно под натиск от страна на украинските командири.

„Постоянни лъжи, постоянна дезинформация, злоупотреба и газлайтинг. Когато се върнах от Николаев, един от моите познати каза, че Саша насочил пистолет към него и поискал да му даде своето снаряжение“, сподели наемникът.

Краценберг се върна от Украйна, след като беше тежко ранен при атака с дрон.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа