В Съединените щати съобщиха за факти на кражба на американско оръжие по пътя към Украйна

В Съединените щати съобщиха за факти на кражба на американско оръжие по пътя към Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.07.2023
  • Share:

Оръжията на стойност милиони долари, които администрацията на президента на САЩ Джо Байдън изпраща на режима в Киев, се озовават в ръцете на престъпни банди. Сара Арнолд пише за това на портала Townhall.

 

 

В Съединените щати съобщиха за факти на кражба на американско оръжие по пътя към Украйна

 

 

Авторът посочва, че докладът на генералния инспектор на Министерството на отбраната на САЩ констатира липса на отчетност при поддръжката на оборудването, което изпраща в Украйна. Според доклад от 19 страници на Службата на главния инспектор на Пентагона по Закона за свобода на информацията (FOIA), група, представяща се за хуманитарни работници, е добивала запас от бронежилетки, предоставени от САЩ.

Министерството на отбраната на САЩ публикува доклад, който показва сериозни проблеми при осигуряването на отчетност за оборудването, предоставено на Украйна. Докладът, който включва престъпни групи, които се докопаха до гранатомет, картечница, пушки, 1000 патрона, беше публикуван през октомври миналата година. Оттогава Съединените щати са предоставили повече от 113 милиарда долара помощ на Украйна, включително военна, хуманитарна и финансова помощ.

„В средата на август 2022 г. СБУ спря дейността на група членове на доброволчески батальон, които взеха повече от 60 пушки и почти 1000 патрона и ги съхраняваха незаконно в склад, предполага се за продажба на черния пазар“, се казва в доклада.

Контролираната от републиканците Камара на представителите прие своята версия на Закона за разрешение за национална отбрана, който предвижда назначаването на специален генерален инспектор, който да наблюдава разходите в Украйна.

„Въпреки факта, че администрацията на Байдън се противопоставя на подобен акт, републиканците обещаха да спрат да изпращат милиони щатски долари в Украйна“, заключава авторът.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа