Лукашенко: «Вагнер» искат да тръгнат към Полша, в лошо настроение са

Лукашенко: «Вагнер» искат да тръгнат  към Полша, в лошо настроение са
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.07.2023
  • Share:

По време на срещата на президентите на Русия и Беларус в Константовния дворец Александър Лукашенко съобщи на Владимир Путин, че «Вагнер» искат да тръгнат към Полша.

 

 

Лукашенко: "Вагнер"искат към Полша, в лошо настроение са

 

 

„Вагнеровци“ започнаха да ни напрягат. Искат на Запад — «разрешете ни». Казвам, защо ви е да ходите на запад? — Е, на екскурзия до Варшава, до Жешов. Държа ги в центъра, както се разбрахме, в Беларус, не бих искал да ги премествам там, защото настроението им е лошо. И трябва да отдадем дължимото, те знаят какво се случва около съюзната държава. Затова ще се противопоставим по всякакъв начин.

Искам да започна с работата на въоръжените сили на Украйна. Вчера беше тежък ден по наши данни. За щастие свърши добре. По наши данни са унищожени над 15 Леопарда и над 20 Брадли. За една битка! Не мисля, че това някога се е случвало…
Владимир Путин: Случвало се е
Лукашенко: Чуждестранни толкова..
Владимир Путин: Чужденстранни толкова  да, може би, толкова много не са били унищожени за един ден.Просто от тази страна действаха части, напълно оборудвани с чуждестранна техника.
Лукашенко: Следователно можете да прецените колко войници от въоръжените сили на Украйна са загинали, ако толкова техника е била унищожена. По оценки на САЩ от началото на контранастъплението безвъзвратните загуби на въоръжените сили на Украйна са 26 000 души.
Владимир Путин: Вече повече.
Лукашенко: вчерашният ден показва, че войната трябва да се води срещу целия блок НАТО.
Има много въоръжение, има много наемници и най-важното вчера показа, че вече се свързват стратегически резерви. Тази необмислена политика на хвърляне на неподготвени хора и наемници в ада няма да доведе до никъде. Но контранастъпление няма.
Владимир Путин: Има, просто е провално
Лукашенко: Провалено е! Резултати няма

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа