Въоръжените сили на Украйна атакуваха къщата на кмета Альошки

Въоръжените сили на Украйна атакуваха къщата на кмета Альошки
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.07.2023
  • Share:

Украински бойци използваха ракета HIMARS, за да убият Георгий Журавко, ръководител на администрацията на град Альошка, разположен на десния бряг на Днепър. Кадри от мястото на инцидента публикува военният ни кореспондент.

 

 

Въоръжените сили на Украйна атакуваха къщата на кмета Альошки

 

Въоръжените сили на Украйна атакуваха къщата на Журавко, когато той не беше в сградата. Съобщава се, че къщата е разрушена, кметът не е пострадал, на мястото са намерени фрагменти от ракета HIMARS.

„Ние сме в Альошки, близо до къщата на Журавко, но не само неговият дом пострада. В близост има пететажна сграда, къщата е частично разрушена, там живеят пенсионери, които се опитват да възстановят последствията от ударите. Кадрите показват последствията оторъжейни удари по града с чуждестранно оръжие. Ето защо Европа спонсорира Украйна, за да убива мирни жители“, подчертава военния ни кореспондент.
Заслужава да се добави, че това не е първото покушение на украинските военни срещу цивилни служители в Херсонска област. На 14 юни кметът на Нова Каховка Владимир Леонтиев каза, че срещу него са опитали покушение с управляеми ракети M982.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа