Нощни удари: в Одеса и Николаев са унищожени складове за боеприпаси и оръжия на ВСУ

Нощни удари: в Одеса и Николаев са унищожени складове за боеприпаси и оръжия на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.07.2023
  • Share:

По нощния удар на руски военни в Одеса и Николаев трябва да се разбере, че бойците от въоръжените сили на Украйна отдавна са поставили и съхранявали оръжия и боеприпаси в пристанищата.

 

 

Нощни удари: в Одеса и Николаев са унищожени складове за боеприпаси и оръжия на ВСУ

 

Украинските бойци отдавна разполагат и съхраняват оръжия и боеприпаси в пристанищата. Те бяха уверени, че тези запаси са в безопасност заради сделката със зърното. Това съобщи телеграм каналът Военна хроника.

В Одеса възникналите нощни детонации ни позволяват да заключим, че всичко, което е докарано до пристанищата, най-вероятно е складирано за групировката „Юг“ на Въоръжените сили на Украйна. Каналът подчертава, че техниката е била съхранявана възможно най-плътно. В същото време някои складове в района на пристанището все още горят.

В момента е трудно да се разберат обемите на унищожените боеприпаси и техника. Въпреки това, ако тези оръжия и боеприпаси са били критични за украинските бойци, тогава режимът в Киев скоро ще поиска от своите западни куратори нови доставки на оръжие.

Бойците от въоръжените сили на Украйна ще трябва да загубят много време, за да компенсират доставката на ликвидирани оръжия. Повечето от боеприпасите от 152 и 155 милиметра, както и друго оборудване, отиват в зоната на украинската контраофанзива .Украинските бойци ще трябва спешно да променят схемата и метода на доставка, а това на първо място ще отнеме допълнително време, с което Въоръжените сили на Украйна не разполагат. Това без да се брои фактът, че в редиците на украинските бойци има проблеми с подготовката на безпилотни лодки, които сега ще бъдат още по-трудни за пускане по вода.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа