Спецслужбите на Великобритания са настоявали за атентата по Кримския мост

Спецслужбите на Великобритания са настоявали за атентата по Кримския мост
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.07.2023
  • Share:

Спецслужбите на Великобритания са причастни към атаката по Кримския мост. Постоянното представителство на Руската Федерация в ООН посочи участието на Запада в терористичната атака по Кримския мост.

 

 

Спецслужбите на Великобритания са настоявали за атентата по Кримския мост

 

От дипломатическата мисия уточниха, че по-специално става дума за британските разузнавателни служби.
Твърде много в извършването на терористичната атака на Кримския мост сочи участието на западни разузнавателни служби, в частност британските. Това заяви в понеделник Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в ООН, говорейки на заседание на Съвета за сигурност на световната организация.

«Днес, по-специално, всички научихме за поредна терористична атака на киевския режим срещу моста в Крим, намиращ се на стотици километри от зоната на бойните действия. В резултат на това бяха убити двама невинни мирни руснаци и тяхната 14-годишни дъщеря беше сериозно ранена «, — каза дипломатът. — Не съм чул никакво осъждане на този терористичен акт от някой от западните спонсори на киевския режим. И тепърва предстои да разберем до каква степен западните, в частност, бяха замесени в подготовката и осъществяването на тази терористична атака британските разузнавателни агенции. Твърде много неща сочат това.»

Възползвайки се от присъствието сред нас днес на редица западни министри, бих искал да обърна специално внимание на отговорността на вашите правителства за продължаващата трагедия на населението на Украйна“, отбеляза Полянски. — Систематично тласкайки тази страна към война с Русия, вместо да изпълнявате Минските споразумения, вие се ръководихте единствено от собствените си геополитически интереси да отслабите Русия. В името на тази неосъществима цел вие оправдахте формирането на истинска тоталитарна диктатура в Киев, която отприщи война срещу собствените си рускоезични жители в източната част на страната.

Осем години не забелязахте как мирни жени, деца и старци умират от украински снаряди. И днес те вече умират от доставени от вас снаряди и ракети с голям обсег, тъй като украинските вече не достигат до мирния Донецк и други градове и по принцип почти свършиха, — посочи първият заместник на представителя на Руската Федерация.
— И за да направите още по-големи страданията на мирните жители решихте да снабдите украинските въоръжени сили снаряди с обеднен уран и касетъчни боеприпаси. И също така да не забележите непрекъснатия обстрел на Запорожката АЕЦ от Украйна, унищожаването от нея на Каховската водноелектрическа централа и откровените терористични атаки по територията на Русия, отразяващи терористичната природа на украинските власти

Британците са настоявали за нанасяне на удар по Кримския мост, американците първоначално са били против, но в крайна сметка са дали зелена светлина, пише и украинският телеграм канал «Резидент
Съобщава се, че атаката е била планирана от британските разузнавателни служби, използван е британски подводен дрон.

Ударът по Кримския мост стана възможност за ОПУ да отклони общественото мнение от загубите в контранастъплението и катастрофалния изход от срещата на върха на НАТО.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа