Министерство на отбраната: Руските въоръжени сили удариха обекти край Одеса, където са подготвяли терористични атаки срещу Русия

Министерство на отбраната: Руските въоръжени сили удариха обекти край Одеса, където са подготвяли терористични атаки срещу Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.07.2023
  • Share:

Руските военни нанесоха групов удар по са извършили групово обекти в Украйна, където са се подготвяли терористични атентати срещу Русия, съобщиха от Министерство на отбраната на РФ

Отбелязва се, че по корабостроителница в района на Одеса, където се произвеждат безпилотни катери за извършване на терористични атаки, са използвани високоточни оръжия с морско базиране.

Военните нарекоха този удар „удар на възмездието“. Прес-секретрят на президента на Русия подтвърди информацията.

 

 

Министерство на отбраната: Руските въоръжени сили удариха обекти край Одеса, където са подготвяли терористични атаки срещу Русия

 

«Всички цели, предвидени за нанасяне на удара, са поразени. На унищожените обекти са регистрирани пожари и детонации», се казва в доклада.

В Николаевска и Одеска област през нощта е обявена въздушна тревога. По-късно сирени прозвучаха в Черкаска, Полтавска, Харковска, Днепропетровска и Кировоградска области.

В мрежата се разпространи видео от удар на пристанището в Одеса. На кадрите се вижда как работи системата за ПВО на противника, след което се чува мощен взрив. Регионалните власти съобщиха, че пристанищната инфраструктура в Одеса е пострадала в резултат на нощна ракетна атака.

Оперативното командване «Юг» на Въоръжените сили на Украйна съобщи, че индустриален обект е пострадал в Николаев след нощни взривове и пожар.

Освен това имаше съобщения, че в пристанището на Одеса руски дрон камикадзе е ударил боен кораб на военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна, разположен там.

Националният комитет за борба с тероризма (НАК) съобщи, че нападението срещу Кримския мост на 17 юли е извършено от два украински безпилотни надводни апарата. По-късно се появиха сателитни снимки на тези морски дронове.

Ударите на руските въоръжени сили в района на Николаев и Одеса са унищожили складове за съхранение на гориво с общ обем около 70 000 тона, от които се е захранвала бойната техника на въоръжените сили на Украйна, съобщават от Министерството на отбраната на РФ.

Британците са настоявали за нанасяне на удар по Кримския мост, американците първоначално са били против, но в крайна сметка са дали зелена светлина, пише украинският телеграм канал «Резидент
Съобщава се, че атаката е била планирана от британските разузнавателни служби, използван е британски подводен дрон.

Ударът по Кримския мост стана възможност за ОПУ да отклони общественото мнение от загубите в контранастъплението и катастрофалния изход от срещата на върха на НАТО.

 

Видео: https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2023/07/odessa.mp4?_=1

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа