Axios: Изблици на гняв, крясъци и разпити — служителите на Белия дом се страхуват да останат насаме с Байдън

Axios: Изблици на гняв, крясъци и разпити — служителите на Белия дом се страхуват да останат насаме с Байдън
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.07.2023
  • Share:

Джо Байдън е «толкова избухлив», че често си позволява да крещи нецензурни думи към подчинените си в Белия дом, съобщава Axios, позовавайки се на източници от администрацията на президента на САЩ. Както отбелязва вестникът, не всички подчинени могат да «говорят на езика на Байдън» и да разговарят с президента насаме.

 

 

В същото време източниците отбелязват, че гневът на президента се проявява по-скоро под формата на яростни разпити, а не под формата на истеричен крясък. Байдън разпитва помощниците си по различни теми, докато стане ясно, че те не знаят отговора на въпроса. Някои в ​​администрацията считат това за проява на педантичност, а други са убедени, че така президентът ги „поставя на място“, пише изданието.

Крясъците на президента биват наричани от сътрудниците му вътрешна церемония по посвещаване в Белия дом – „ако Байдън не ви крещи, това може да е знак, че той не ви уважава“.

Освен това под горещата ръка на Байдън могат да попаднат както високопоставени, така и обикновени служители на Белия дом.

„Никой не се чувства в безопасност“, каза един от подчинените на президента, пожелал анонимност.

Някои служители в администрацията, много от които са завършили най-престижните учебни заведения, трудно се справят с исканията на американския лидер.

„Да се говори на езика на Байдън“ е специално умение в Белия дом.

Служителите твърдят, че са необходими години, за да се научат как да се ориентират в настроението на президента и да предвидят каква информация ще поиска той на брифинг.

Axios отбелязва, че образът на Байдън, който неговите подчинени описват, не съответства на внимателно култивирания образ на „добродушния чичко Джо, който обича слънчеви очила Aviator и сладолед“.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа