«Под черепа на обикновения американец почти не проблесва никаква мисъл»

«Под черепа на обикновения американец почти не проблесва никаква мисъл»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.07.2023
  • Share:

«Когато ни кажат в САЩ: „Тук има една опасна държава, страната X, управлявана е от зли диктатори или диктатор, тя трябва да бъде прочистена от диктатурата и превърната в нашата утопична либерална демокрация“, хората като цяло вдигат рамене и отговарят:

„Е, щом трябва, това означава, че трябва.“

 

 

"Под черепа на обикновения американец почти не проблесва никаква мисъл" (и видео)

 

И както последните 25-30 години ясно ни показаха, ако няма загуби от хиляда мъртви на ден — а загуби от този порядък неизменно карат американците да се събудят и да се замислят какво се случва — ако губите по няколко души на ден, а някъде след месец няколкостотин, тогава най-вероятно ще бъде възможно властите да продължат да правят това, което правят безнаказано. Това е основната поука»,заяви американският офицер в оставка Дъглас Макгрегър в интервю, публикувано в канала Douglas Macgregor Straight Calls в YouTube.

«Друг елемент от същата поука е, че ако е възможно да се води война, използвайки нечия друга жива сила, тогава се получава още по-добре за американците, защото това означава, че не американците трябва да платят кървавата цена, а някой друг.

А що се отнася до дейностите на властите с пари, оборудване и оръжие — това отново не предизвиква почти никаква реакция от страна на американския народ. Това е положението — никаква мисъл, все едно са извънземни», завърши Макгрегър.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа