Многомилионната сделка на принц Хари и Меган със Spotify приключи

Многомилионната сделка на принц Хари и Меган със Spotify приключи
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    17.06.2023
  • Share:

Сделката за милиони долари, която медийна група на принц Хари и съпругата му Меган, херцогинята на Съсекс, имаше със стрийминг гиганта Spotify, се прекратява по взаимно съгласие, съобщиха двете страни.
Двойката е продуцирала само една поредица в своя подкаст Archewell Audio от подписването на споразумението през 2020 г. за отчетените 20 милиона щатски долара. Това предаване, Архетипите на Маркъл, оглави подкаст класациите на редица пазари, като слушателите се стичаха към нейните дискусии с влиятелни жени.
Но двете страни казаха в съвместно изявление, че сделката е към своя край. „Spotify и Archewell Audio се споразумяха да се разделят и се гордеем с поредицата, която направихме заедно", се казва в изявлението.
Variety цитира неназован източник, който каза, че Spotify са очаквали повече съдържание от Archewell Audio, докато друг неназован източник каза, че Хари и Меган искат да се отдалечат от ексклузивното разпространение на Spotify, за да намерят нов дом за своите аудио проекти.
Мисията на компанията Archewell Audio е „продуциране на програми, които издигат и забавляват публиката по целия свят, която осветява различни гледни точки и гласове и да изгражда общност чрез споделен опит, разкази и ценности".
Миналата година Барак и Мишел Обама също прекратиха сделката си със Spotify за ексклузивно разпространение на техния подкаст Higher Ground. В този случай Spotify каза, че е отказал да поднови сделката; по това време беше съобщено, че двойката не е съгласна със Spotify относно броя на предаванията, в които ще участват бившият президент на САЩ и първата дама. Вместо това семейство Обама сключи сделка с Audible на Amazon.
Откакто се оттеглиха от кралския живот, Хари и Меган се съсредоточиха върху печеленето на пари чрез медийни начинания, включително подкаста, автобиографията на 38-годишния принц Spare и споразумение с Netflix за производство на поточно съдържание, включително документални филми за техните връзка с британското кралско семейство.

Станете почитател на Класа