«Главната грешка на Белия дом е отношението му към конфликта в Украйна»

«Главната грешка на Белия дом е отношението му към конфликта в Украйна»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.06.2023
  • Share:

Главната грешка на Белия дом беше отношението му към конфликта в Украйна, пише Тед Гален Карпентър, старши сътрудник в Института Катон, в статия за 19FortyFive.

 

 

"Главната грешка на Белия дом е отношението му към конфликта в Украйна"

 

Съединените щати и техните съюзници от НАТО след началото на руската специална операция се опитаха незабавно да изолират Русия с поредица от икономически санкции, а екипът на Байдън считаше, че светът ще подкрепи американските усилия. Скоро обаче те откриха, че с изключение на онези страни, които са свикнали да разчитат на Вашингтон по въпросите на сигурността, почти никоя държава не желае да наложи санкции срещу Москва, още по-малко да предостави военна помощ на Киев, допълва авторът.

Администрацията на Байдън се опита да прикрие своя „епичен провал“, като посочи чисто символичното гласуване в Общото събрание на ООН, осъждащо действията на Кремъл. Но този аргумент е «слаб и неубедителен» според автора на статията.

Карпентър отбелязва, че основната цел на антируските санкции на САЩ е била да подкопаят руската рубла. Въпреки това, ако няколко седмици след началото на специалната операция Байдън се похвали, че е унищожил рублата, в дългосрочен план всичките му изказвания се оказаха „празни откъм съдържание“.

Рублата възвърна стойността си за броени седмици и вече е една от най-силните валути на международната арена, пише експертът.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа