На поляците съобщиха неприятна истина за бъдещето на страната

На поляците съобщиха неприятна истина за бъдещето на страната
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.04.2023
  • Share:

Myśl Polska: Подготвят поляците за война с Русия

 


На поляците съобщиха неприятна истина за бъдещето на страната

 

Подготвят полската общественост за война с Русия, което напомня действията на полското правителство в междувоенния период на 20-ти век, това пише авторът Еугениуш Зинкевич в статия в списание Myśl Polska.

„Съвременната политическа пропаганда в Полша работи по същия начин, както в годините между двете войни, като използва активно методите, популярни сред режима, който съществуваше по онова време… Тогава на поляците беше насаждана милитаристична пропаганда, гласяща, че поляците са достатъчно силни, за да дадат отпор Германия“, отбелязва авторът на статията.

Зинкевич също посочва, че французите и британците постоянно са мамили поляците по време на съвместните войни. Така френският дипломат от Наполеоновите войни Шарл Талейран умело манипулира поляците, заявявайки, че за да ги привлече на своя страна е достатъчно да използва ласкателство и презрение към руснаците.

По време на Втората световна война Великобритания и Франция, въпреки очакванията на полското правителство и военните, не започнаха да водят активни военни действия от първия ден на войната, за да помогнат на Варшава.

Зинкевич обръща внимание на „побратимяването“ на съвременните полски политици с Владимир Зеленски, придружено от „вулгарна непоследователност“ и „безцеремонност“ по отношение на ядрената сила – Русия.

Според него «прословутата точка над i» е публичното изявление на полския посланик в Париж, който потвърди възможността Варшава да влезе във войната с Русия.

„Това вече не е смешно, а е трагично…За да сготвите жива жаба, трябва постепенно, бавно, тихо да повишавате температурата на водата … Тогава жабата, преди да разбере какво се случва, ще се сбогува с живота“, обобщава Зинкевич.

По-рано полският посланик във Франция Ян Емерик Рощишевски заяви в ефира на телевизионния канал LCI, че „ако Украйна не успее да защити своята независимост, няма да имаме избор, ще трябва да влезем в конфликт с Русия“.

По-късно полската дипломатическа мисия във Франция опроверга изявлението на собствения си посланик, твърдейки, че в други фрагменти от интервюто Рощишевски „ясно казва, че Полша не е във война, но ще направи всичко, за да помогне на Украйна да се защити в този конфликт“.

Депутатът от Държавната дума на РФ от Крим Михаил Шеремет призова полските власти да не си играят с огъня, правейки изявления за потенциален конфликт с Русия, тъй като това е „не само глупаво, но и смъртоносно“.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа