«За всяка миля»: Във Великобритания описаха какво ги очаква ВСУ в случай на удар по Крим

«За всяка миля»: Във Великобритания описаха какво ги очаква ВСУ в случай на удар по Крим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.04.2023
  • Share:

Британският разузнавач Инграм: Опитът за десант в Крим ще доведе до поражението на въоръжените сили на Украйна

 


"За всяка миля": Във Великобритания описаха какво ги очаква ВСУ в случай на удар по Крим

 

Опит за пълномащабна десантна операция за превземането на Крим може да постави въоръжените сили на Украйна в трудна позиция, пише офицерът в оставка от британското разузнаване Филип Инграм в статия за Daily Mail.

Според военният в случай на нападение Украйна ще трябва буквално да се „бие за всяка миля“ на полуострова, чието население е лоялно към Русия.

«Това ще изисква мащабна десантна операция.Победата на въоръжените сили на Украйна няма да бъде гарантирана, дори ако някога се проведе подобна гигантска кампания», предупреждава офицерът от разузнаването.

Украинският президент Владимир Зеленски многократно обявява планове за превземането на Крим и Донбас. В началото на февруари изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко заяви, че властите са започнали да формират щурмови бригади за тази операция.

В Русия подобни опити бяха наречени самоубийствени, отбелязвайки, че е просто е невъзможно да се изтръгне част от територията от мощна ядрена държава. Както подчерта Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската Федерация, ударите по Крим ще бъдат последвани от удари на възмездието, след което «цяла Украйна, останала под управлението на Киев, ще изгори».

 

 

К.К

Станете почитател на Класа