„Не ако, а когато“: В САЩ признаха неудобната истина за Русия

„Не ако, а когато“: В САЩ признаха неудобната истина за Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.04.2023
  • Share:

Бившият разузнавач Ритър заяви, че САЩ планират да увеличат бюджета на армията след победата на Русия

 


„Не ако, а когато“: В САЩ признаха неудобната истина за Русия

 

Пентагонът прави планове за увеличаване на военните разходи след победата на Русия над режима в Киев, това заяви офицерът в оставка от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

Според него Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете на Пентагона, разглежда перспективата за развитието на украинската криза от гледна точка на победата на Русия.

«Когато Русия победи» —  това казваме сега, вече не казваме «ако Русия победи»!

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете заяви, че когато Русия победи, ще трябва да удвоим бюджета си за отбрана, за да компенсираме натрупаните предимства на Русия. Това ще увеличи бюджета от 880-900 милиарда долара, което вече е твърде много, до трилион и осемстотин милиарда долара, дами и господа – това е, което Пентагонът казва в момента“, заяви Ритър.

Той също така подчерта, че главата на Пентагона Лойд Остин вече е разгледал въпроса за увеличените разходи пред Конгреса, изисквайки 300 милиарда долара за попълване на военното оборудване, изпратено в Украйна. В същото време цената на обявената от САЩ помощ за режима в Киев е 50 милиарда долара.

„Запитайте себе си защо се замесихме в това, сега се готвят да ни унищожат икономически, като ни доведат до фалит, за да възстановят въоръжените сили, които не трябваше да бъдат съкращавани, защото ние се забъркахме в този безотговорен акт на милитаризъм в Украйна“, завърши бившият разузнавач.

По-рано Скот Ритър заяви, че САЩ систематично разпространяват лъжи за състоянието на руската армия в Украйна, тъй като според него Вашингтон не е в състояние да се справи с последиците от поражението на Украйна. Затова, според бившия разузнавач, те се опитват да провокират страх и недоволство в страната с фалшива пропаганда за ситуацията в руските въоръжени сили, например „за липсата на боеприпаси“.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа