Пристанището в Одеса остана без ток заради руските ракетни удари

Пристанището в Одеса остана без ток заради руските ракетни удари
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.12.2022
  • Share:

Другите две пристанища – Черноморск и Пивдени, на които е разрешено да изнасят зърно от Украйна съгласно сделка между Москва и Киев, работят частично

 

 

Най-голямото украинско пристанище - Одеса, спря работа след поредно руско въздушно нападение срещу енергийната система в региона, каза украинският министър на аграрната политика и прехраната Микола Солски, но добави, че не се очаква да бъде прекъснат износът на зърно, предадоха Ройтерс и БТА.

Солски заяви, че другите две пристанища – Черноморск и Пивдени, на които е разрешено да изнасят зърно от Украйна съгласно сделка между Москва и Киев, работят частично.

По думите му пристанище Одеса не работи, защото генераторите още не са били включени. Търговците на зърно продължават да превозват зърно през другите две пристанища, каза той.

Киев настоява Русия да не пречи на износа и от друго голямо пристанище - Николаев, което също е подложено на постоянни атаки от въздуха. От своя страна, Москва настоява Западът да улесни експорта на руски изкуствени торове, блокиран заради санкциите.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа