Депутат от торите планира закон, който да лиши Хари и Меган от кралски титли

Депутат от торите планира закон, който да лиши Хари и Меган от кралски титли
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    10.12.2022
  • Share:

Консервативният депутат Боб Сийли планира да предложи законодателство в опит да лиши херцога и херцогинята на Съсекс от техните кралски титли. Той каза за информационната агенция PA, че може да предложи краткия законопроект за частния съвет в началото на следващата година в опит да измени Закона за лишаване от титли от 1917 г.
Ако бъде приет, депутатите ще гласуват резолюция, която може да даде на частния съвет правомощието да понижи кралския статут на Хари и Меган.
Въпреки това законопроектите, предложени от отделни депутати, които нямат подкрепа от правителството, рядко осигуряват гласовете, необходими за преминаване през парламента.
Сийли планира да внесе поправка в закона, която лиши от кралските титли онези, които подкрепиха Германия в Първата световна война. Депутатът попита „Защо Хари продължава да използва титлите, докато в същото време изхвърля на боклука институция на монархията и неговото семейство. Има политически проблем. Освен че разбива семейството си и монетизира мизерията си за обществено потребление, той също атакува някои важни институции в тази страна".
Депутатът от Лейбъристката партия Рейчъл Маскел вече има законопроект, който преминава през парламента, който ще даде на монарха нови правомощия да премахва титли, както и на парламентарна комисия, която да реши, че титлата трябва да бъде отнета. По-рано тя каза, че нейните избиратели са й дали да разбере, че искат титлата на херцога на Йорк да бъде премахната.
Междувременно министърът на заетостта Гай Оперман използва появата си в BBC, за да каже на всички да бойкотират Netflix. „Не мисля, че има фундаментално въздействие върху кралското семейство. Със сигурност няма да го гледам. Бих призовал всички да бойкотират Netflix и да се уверят, че наистина се фокусираме върху нещата, които имат значение", каза той. В поредицата, пусната в четвъртък, херцогът и херцогинята обвиниха медиите, че са ги „унищожили", преди да напуснат Обединеното кралство, и че кралското семейство не е разбрало, че бъдещата булка на Хари се нуждае от защита.

Станете почитател на Класа