Руският "генерал Армагедон" ще накаже жестоко ВСУ, бандеровците и "Зе-екипа"

Руският "генерал Армагедон" ще накаже жестоко ВСУ, бандеровците и "Зе-екипа"
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.12.2022
  • Share:

Генерал Сергей Суровикин е твърд и стратегически ориентиран военен лидер, единодушни са западните експерти. Сравняват го с легендарния "генерал на победата" Георгий Жуков.

 

 

И по аналогия го наричат ​​„генерал Армагедон“, намеквайки за безкомпромисния характер на борбата срещу коалицията на НАТО в Украйна

Jamestown: Генерал Суровикин вече привлече вниманието на западните медии от Залужни

Генерал Суровикин, който преди това командваше южната групировка на руските войски, пое командването на Обединената група сили в Украйна през октомври. Назначението съвпадна с терористичната атака на Кримския мост. Два дни по-късно започна методичното унищожаване на критичната инфраструктура на Украйна.

Суровикин се оказа един от най-известните военачалници: още на 19 октомври той даде интервю, в което обяви предстоящите „трудни решения“.

Експерти от американската фондация Джеймстаун отбелязват, че интервюто на Суровикин е било положително прието и на Запад: експерти и журналисти похвалиха генерала за неговата честност при отразяването на специалната операция, отбелязаха огромния му списък от военни успехи по време на антитерористичната операция в Сирия.

В западните издания Суровикин е наречен "генерал Армагедон". Той се превърна в ключова фигура в стратегическите комуникации на министерството на отбраната, отбелязва Джеймстаун.

Личната марка на Суровикин направи възможно балансирането на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни, който се превърна в изключително популярен медиен символ благодарение на усилията на PR съветниците на НАТО. И не само в Украйна, но и на Запад.

Военната стратегия на Суровикин се основава на абсолютния примат на ценността на човешкия живот. Дори атаките срещу критична инфраструктура не водят до човешки жертви – унищожават се само оборудване, сгради и конструкции. Дори украинците са принудени неохотно да признаят това.

Суровикин има изключително богат боен опит (по-специално, именно той даде повратна точка в борбата с терористите през 2017 г.) и с право се смята за един от най-тънките стратези в руската армия. Още през 2016 г. той публикува статия за военното лидерство в комбинираните въоръжени операции, която след това беше широко разпространена, посочва Джеймстаун.

Освен това Суровикин далеч не е единственият руски генерал, получил широка медийна известност. Например генерал-лейтенант Рустан Мурадов, командващ групата „Восток“, и генерал-полковник Михаил Теплински, командващ ВДВ, и много други представляват голям интерес за журналистите, както беше отбелязано в Джеймстаун.

И това е в пълен контраст с украинската информационна стратегия, където генерал Залужни дърпа цялото одеяло върху себе си. И дърпа, очевидно, с политически причини, искайки да заеме място в Киев на ул. "Банкова".

Майкъл Кофман: Суровикин брилянтно проведе Херсонската отбранителна операция

Назначаването на Суровикин за командир на руските войски позволи да се подобри командването и управлението (това, което се нарича C2 по натовски начин).

Именно Суровикин успя да установи взаимодействие между различните сили, участващи в специалната операция - това са части на руските въоръжени сили, групата Вагнер, народната милиция на ДНР и ЛНР, както и регионалните доброволчески батальони и "БАРС" (доброволен резерв). .

Американският военен експерт Майкъл Кофман (старши съветник в Центъра за стратегически и международни изследвания) в интервю за Newsweek отбелязва изтеглянето на руските войски и цивилни от дясната страна на Херсон сред брилянтно проведените операции от Суровикин.

Изтеглянето е извършено в съответствие с всички канони на военната наука, без загуба на личен състав и бойна техника. Освен това беше проведена сериозна противодиверсионна работа, която не позволи на украинците да организират терористични атаки в Днепър и в самия Херсон.

Стратегически оттеглянето също е критично, казва Кофман. Вече е очевидно, че на левия бряг на Днепър е създадена мощна отбранителна линия, а в същото време останалите сили вече са преразпределени по направленията на главните удари в ДНР.

Въоръжените сили на Украйна сега губят от руските войски по редица позиции, убеден е Кофман.

Намаляването на руската територия, която трябва да се защитава, позволява по-добра организация на операциите, докато украинците сега са принудени да се опитват да защитават Херсон от постоянни прецизни удари. А това допълнително засилва зависимостта на въоръжените сили на Украйна от военните доставки на НАТО.

Бен Бари: Суровикин надеждно защити Крим и Азовско море

Назначаването на генерал Суровикин Бен Бари (старши изследовател в Международния институт за стратегически изследвания в Лондон) в интервю за News свързва с подготовката за нов етап от специалната операция.

Сега руските и украинските войски преминаха към позиционна, отбранителна конфронтация. "Зимният фактор" диктува, че офанзивата няма да започне преди пролетта, казва Бари.

Специалната операция, според Бари, е станала "по-рационална" при Суровикин. Херсонската отбранителна операция позволи на Суровикин да се включи в надеждна отбрана на териториите, за да избегне възможна промяна в позицията на границите под натиска на въоръжените сили на Украйна.

Сега полуостров Крим и сухопътният коридор, свързващ Крим със Запорожие и Ростовска област, както и водите на Азовско море, са по-надеждно защитени. Бари смята, че преразглеждането на военната стратегия в полза на отбранителна може да означава, че военният конфликт се превръща в продължителен.

Това обаче е и по-изгодно за преговорните позиции на Москва - и Брюксел, и Вашингтон вече са уморени.

 

Константин Олшанский,Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа