«Много умен политик»: Полският посланик в САЩ за Путин и Украйна

«Много умен политик»: Полският посланик в САЩ за Путин и Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.12.2022
  • Share:

Newsweek: Полският посланик в САЩ предупреди за пукнатини в НАТО и ЕС поради действията на Путин

Путин е много умен политик, заяви Магировски, посланикът на Полша в САЩ, пред Newsweek. Според него Западът вече започва да се уморява от украинския конфликт. Тази зима ще бъде изпитание за единството на Америка и Европа, подчерта дипломатът.

 

Превод отNewsweek, САЩ:

 

"Много умен политик": Полският посланик в САЩ за Путин и Украйна

 

 

Марек Магиеровский: Путин е много умен, въобще не е идиот. Той е абсолютно много, много умен политик. И се опитва да капитализира умората на Запада от конфликта, която става все по-видима, най-вече в западните общества. 

Ако ме питате за ролята на Полша в това конкретно уравнение, сигурен съм, че можем да допринесем за разбирането на Запада за днешна Русия. Имаме опита да сме живели и в двете системи, разбираме Русия много по-добре, отколкото вероятно някои други страни в Европа.

От гледна точка на геополитиката има още един тежък урок, още един болезнен процес, през който трябва да преминем. Предстоящата зима ще бъде много важна от гледна точка на всички наши настоящи подходи.

Тук трябва да сме честни за пукнатините, които напоследък се появиха сред съюзниците от НАТО и ЕС. Тази зима в това отношение ще бъде лакмус за всички нас.

Изключваме възможността от руско нападение срещу някоя от страните от НАТО.

Считам, и това е мое лично мнение, че сме далеко от това, защото, както казах, Путин е достатъчно умен.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа