Сърбия и Азербайджан подписаха седем споразумения за сътрудничество

Сърбия и Азербайджан подписаха седем споразумения за сътрудничество
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.11.2022
  • Share:

Държавният глава на Азербайджан заяви, че подписаните документи представляват правната основа на отношенията между двете страни

 

 

Президентите на Сърбия и Азербайджан Александър Вучич и Илхам Алиев заявиха днес в Белград, че двете страни са свързани с приятелство и стратегическо партньорство, съобщи БТА като се позовава на Танюг.

Вучич и Алиев, който е на официално посещение в Сърбия, обсъдиха важни теми, включително сътрудничеството в областта на енергетиката и задълбочаването на партньорството.

 

https://epicenter.bg/images/news/112022/thumbs/main_Sarbiya-i-Azerbaydzhan-podpisaha-sedem-sporazumeniya-za-satrudnichestvo_1669213597.webp

Подписани бяха седем двустранни документа. Сред тях е документ за създаване на Съвет за стратегическо партньорство.

Азербайджан е надежден партньор на Сърбия и двете страни твърдо защитават териториалната цялост и се подкрепят взаимно в международните организации, каза Вучич.

Взаимната подкрепа за териториалната цялост и суверенитет е ясна и няма да се промени в бъдеще, заяви Алиев и допълни: "Нашето приятелство ще бъде вечно“.

Държавният глава на Азербайджан заяви, че подписаните документи представляват правната основа на отношенията между двете страни.

Ние сме стратегически партньори в истинския смисъл на думата, като се има предвид, че си сътрудничим успешно в много области и има стратегически цели за нашето сътрудничество, каза Алиев.

Той посочи, че Азербайджан разполага с богати газови ресурси, които, според него, играят важна роля за енергийната сигурност на много страни.

И нашата роля ще расте и ще си сътрудничим на първо място с приятелски страни, не само в енергетиката, но във всички области, каза Алиев.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа