CBS: САЩ разположиха в Европа въздушнодесантна дивизия готова да влезе в Украйна

CBS: САЩ разположиха в Европа въздушнодесантна дивизия готова да влезе в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.10.2022
  • Share:

И някой после да каже, че САЩ не са страна в конфликта. Те го създадоха този конфликт, те инвестират във войната и въвличат цяла Европа в тази война, искайки всички европейски страни да оказват военна помощ на Украйна. И явно нямат намерение да спират, нали помните онази знаменита изцепка «война до последния украинец». Единствено, Русия е в състояние да ги спре и трябва да го направи.

 

CBS: САЩ разположиха в Европа въздушнодесантна дивизия готова да влезе в Украйна

 

 

Американския полковник Матайдес заяви, че неговото подразделение е дислоцирано в Румъния, и „следи отблизо“ действията на руските въоръжени сили. Не е преувеличено да се каже, че САЩ наистина си го търсят.

Съединените щати разположиха 101-ва въздушнодесантна дивизия в Европа за участие във военни учения, командирът на дивизията обяви готовността си да влезе в Украйна, въпреки уверенията на Белия дом, че американските войски няма да участват във военни действия в страната, съобщава CBS News.

„Командирът на Screaming Eagles ( Крещящи орли )няколко пъти каза на CBS News, че те са готови да се бият още на следващата вечер, ако трябва и въпреки че са пристигнали, за да защитят територията на НАТО, ако има военна ескалация или бъде извършена атака срещу НАТО, те са в пълна готовност за преминаване на границата и влизане на територията на Украйна“, се казва в съобщението.

Според данните на американската телевизия 101-ва въздушнодесантна дивизия „Крещящи орли“ е лека пехотна групировка с обща численост 4,7 хиляди войници, дислоцирана на територията на Румъния.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа