Около 650 пътници са били транспортирани по море през Керченския пролив

Около 650 пътници са били транспортирани по море през Керченския пролив
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.10.2022
  • Share:

Около 650 пътници и сто автомобила «Газела» са транспортирани по море през Керченския проток от началото на фериботното преминаване.

 

Около 650 пътници са били транспортирани по море през Керченския пролив

 

 

Около 100 камиона «Газела» и приблизително 650 пътници са били транспортирани през Керченския проток в двете посоки от началото на преминаването на ферибота, каза изпълняващият длъжността министър на транспорта на Крим Николай Лукашенко пред репортери.

„От вчера около 100 единици автомобили „Газела“ и 653 пътници са транспортирани през фериботния преход с лодки и ферибот в две посоки“, каза Лукашенко.

Лодки и фериботи се движат по линията пристанище «Крим» — пристанище «Кавказ». Първата лодка с пътници напусна Крим за Кубан снощи. През нощта фериботът «Керчински-2» вече работи за превоз на автомобили.

В момента продължава работата по организирането на стабилна транспортна връзка между Република Крим и Краснодарския край. До второ нареждане движението по автомобилната част на Кримския мост ще се извършва само с леки автомобили. Железопътната линия ще работи нормално. Транспортирането на всички видове автобуси и тежкотоварни автомобили ще се извършва от ферибот Лаврентий по маршрута Керченско морско рибарско пристанище — пристанище Кавказ. Автомобили с товароподемност до 3,5 тона и пътници ще бъдат транспортирани по маршрута пристанище «Крим» — пристанище «Кавказ». Напомняме че фериботната услуга ще работи безплатно.

Вследвие на терористичния атентат на СБУ съвместно със западните куратори загинаха 5 души вследствие на взривовете по Кримския мост. Към момента продължават работите по ремонт и възстановяване.

Русия все още не е дала отговор на вероломното посегателство, но отговорът няма да закъснее и ще е неумолим

Очаквайте подробности…

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа