Саймън Бейкър споделя забележителната си семейна история

Саймън Бейкър споделя забележителната си семейна история
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    22.06.2022
  • Share:

Създателите на предаването за семейни истории на SBS, „Кой мислите, че сте?", не разкриват на участниците финалната версия на шоуто така че Саймън Бейкър вярва, че неговият епизод е отлично и много вълнуващо телевизионно произведение.
52-годишният актьор е бил канен няколко пъти да участва в шоуто, но винаги е отказвал. В крайна сметка той капитулира: „Мислех си - просто ще видя какво приключение е това и къде ще ме отведе".
Актьорът и режисьор наскоро се завърна в Австралия, след като прекара десетилетия от кариерата си в Калифорния, където имаше главни роли в хитовите телевизионни сериали The Mentalist и The Guardian. След като се завърна у дома, той режисира адаптация на романа на Тим Уинтън „Дъх", а наскоро се появи във филмовия дебюта на Дел Катрин Бартън - Blaze.
В неговия епизод, първият от 13-ия сезон на изключително популярното шоу на SBS, историците разкриват холандско-австралийското наследство на Бейкър - с фокус върху това, което се е разиграло в Австралия. „Гледал съм шоуто преди и наскоро поканата дойде в момент от живота ми, когато имаше много смени и промени, така че беше добър момент да направя равносметка", казва той.
Бейкър е роден в Лонсестън през 1969 г. Баща му Бари Бейкър е механик в училище, а майка му Елизабет е учителка по английски в гимназията. Тя била само на 19, когато се родил Бейкър, второто от двете деца. „И скоро след това родителите ми с две деца, се преместват във планините на Нова Гвинея, с в отдалечен район. Те отидоха на това невероятно приключение – и не се върнаха заедно", казва Саймън Бейкър.
Майка му се омъжва повторно. Когато Бейкър е на 18 години семейството се премества в северната плажна общност на NSW в Ленъкс Хед, където Бейкър става запален сърфист. „Това беше малка общност и идилично място за живеене. Изпитвах наистина силно чувство за принадлежност на това място и все още го изпитвам. Това беше феноменално детство– но личният семеен живот беше труден." казва Бейкър.
Преди да започне шоуто „Кой мислиш, че си?", Бейкър считал най-близкото си семейство като голяма бъркотия. „Доста съм срамежлив... Но има някаква психологическа причина за да стана актьор. Първоначалното желание, когато бях млад, беше за свързване с хора, идеята да видите някого в история на екран, с който можете да се идентифицирате, и това да ви помогне да разберете чувствата вътре в себе си, които не сте знаели как да артикулирате".
Бейкър е имал контакт с баща си, но както той разкрива в шоуто: „Не знаех, че той ми е баща. Той беше семеен приятел, чичо Бари. Борих се с това. Когато гледах определени епизоди на „Кой мислиш, че си?", почувствах връзка с този човек – и така не се чувстваш самотен."

Станете почитател на Класа