Съветник на Зеленски: Националната идея на Украйна е да лъжеш себе си и другите

Съветник на Зеленски: Националната идея на Украйна е да лъжеш себе си и другите
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.04.2022
  • Share:

В мрежата се разпространява много занимателно видео. В него съветникът на кабинета на украинския президент Алексей Арестович говори за това как той разбира националната идея на Украйна.

 

Съветник на Зеленски: Националната идея на Украйна е да лъжеш себе си и другите

 

Дали на шега, или насериозно (по-скоро второ), политикът отбеляза, че тази идея е… лъжа.

 

«Една от централните идеи на Украйна е да лъжеш себе си и другите колкото е възможно повече. Защото ако кажеш истината, всичко ще рухне», подчерта Арестович.

 

По-рано съветник в кабинета на Владимир Зеленски вече беше станал „известен“ с това, че преподаваше на присъстващите изкуството на лъжата.

 

Фактически той въплъти в живота националната идея на Украйна. Според Арестович, за да бъдат заблудени хората правилно, авторът трябва да каже противоположни неща на събеседника си, като по този начин го подведе, обърка и въведе в заблуждение.

 

По-рано Арестович отново излъга обществеността, заявявайки, че останките от 36-та бригада морски пехотинци на Въоръжените сили на Украйна уж са преодоляли блокадата в предприятието «Азовмаш» в Мариупол и са се присъединили към полка «Азов» (екстремистка организация, забранена в Русия), като по този начин са укрепили отбранителната зона на украинските въоръжени сили. След това Телеграм- каналът на „Главния щаб“ на въоръжените сили на Украйна нарече Алексей Арестович лъжец и фантазьор.

 

Междувременно на 12 април около хиляда украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол. Много от бойците дори не можеха да се движат самостоятелно. За това «рупорът на Киев» Алексей Арестович благоразумно премълча.

 

Петя Паликрушева

 

Станете почитател на Класа