Шарл Мишел в Бородянка: Историята няма да забрави военните престъпления в Украйна

Шарл Мишел в Бородянка: Историята няма да забрави военните престъпления в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.04.2022
  • Share:

На 8 април председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също посети Буча - град северозападно от Киев, който се превърна в символ на жестокостите на войната в Украйна

 

 

"Историята няма да забрави военните престъпления" в Украйна, каза председателят на Европейския съвет Шарл Мишел по време на посещение в украинското градче Бородянка, близо до столицата Киев, където според украинските власти цивилни са били избити от руските войски, предаде Франс прес.

"В Бородянка, както и в Буча и толкова много други градове в Украйна, историята няма да забрави военните престъпления, извършени тук", написа Мишел в Туитър, придружавайки поста си със снимка, на която го прегръща жена.

"Не може да има мир без справедливост", добави той.

На 8 април председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също посети Буча - град северозападно от Киев, който се превърна в символ на жестокостите на войната в Украйна. Придружена от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, тя отиде да види масовите гробове, изкопани там, за да бъдат погребани убити цивилни.

 

https://epicenter.bg/images/news/42022/thumbs/main_1650466899.png

Преди това екип на АФП, по време на посещение в Буча два дни след освобождението на града от руските войски, които го бяха окупираха в продължение на няколко седмици, видя 20 трупа, облечени в цивилни дрехи, на улица. Единият от тях бе с ръце, вързани на гърба.

Оттогава бяха публикувани нови снимки и бяха открити още тела. Украинските власти и Западът осъждат "военните престъпления" на руските войници, окупирали града. Русия отрича да взема на прицел цивилни в Украйна.

 

 

Станете почитател на Класа