Обвиниха Китай в огромна кибератака срещу Украйна

Обвиниха Китай в огромна кибератака срещу Украйна

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи за над хиляда опита за хакерство на уебсайта на министерството на отбраната

 

 

Китай е обвинен в огромна кибератака срещу военни и ядрени съоръжения в Украйна само дни преди началото на руската инвазия в страната, съобщи в петък британският вестни "Таймс" (The Times), позовавайки се на документи на украинското разузнаване.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи за над хиляда опита за хакерство на уебсайта на министерството на отбраната и разкри, че кибератаките са се случили само дни преди руските войски да влязат в Украйна.

СБУ твърди, че Китай се е опитал да получи достъп до силите за отбрана по границата и да наруши жизненоважната отбранителна и цивилна инфраструктура.

Агенцията за сигурност също така посочи, че Русия се е опитала да компрометира правителствени уебсайтове преди конфликта и че китайските кибератаки са използвали инструменти и методи, които принадлежат на Народноосвободителната армия на Китай.

Американското разузнаване подкрепи тези обвинения, докато китайските власти отказаха да коментират темата, посочва "Таймс".

 

 

Станете почитател на Класа