Зеленски иска "мир без отлагане"

Зеленски иска "мир без отлагане"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    29.03.2022
  • Share:

В последното национално обръщение на Владимир Зеленски, украинският президент обеща тази седмица да работи за нови санкции срещу Русия и заговори за предстоящия нов кръг от преговори.


„Предстои нов кръг от преговори, защото търсим мир. Наистина. Без отлагане. Както ми съобщиха, има възможност и необходимост от среща лице в лице вече в Турция. Това не е лошо. Нека да видим резултата."


„Приоритетите ни в преговорите са известни. Суверенитетът и териториалната цялост на Украйна са извън съмнение. Ефективните гаранции за сигурност за нашата държава са задължителни. Нашата цел е очевидна – мир и възможно най-бързо възстановяване на нормалния живот в родната ни държава."


Украинският президент обеща да продължи да се обръща към парламентите на други страни, описвайки предстоящите натоварени дипломатически седмици.


„Никой няма да може да скрие украинския интерес някъде в политически кабинети или в бюрократични вратички".


В последното национално обръщение на Владимир Зеленски украинският президент обеща тази седмица да работи за нови санкции срещу Русия и говори за предстоящ нов кръг от преговори.


Зеленски говори и за „глобалния маратон за мир в Украйна", където благодари на онези, които се събраха в подкрепа на Украйна в десетки градове по света.


„Внушителен брой хора по площадите на Европа, на другите континенти. И това е изключително важно. Защото когато хората са на площада, политиците вече няма да се правят, че не чуват нас и вас, че не чуват Украйна".


„Няма да позволим на никого да забрави за нашите градове, за Мариупол и други украински градове, които руските военни разрушават. Все повече хора по света са на страната на Украйна, на страната на доброто в тази битка със злото. И ако политиците не знаят как да следват хората, ние ще ги научим. Това е основата на демокрацията и нашия национален характер."

Станете почитател на Класа