Н.Пелоси: „Движението за дефинансиране на полицията е мъртво“

Н.Пелоси: „Движението за дефинансиране на полицията е мъртво“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    15.02.2022
  • Share:

„Дефинансирането на полицията не е политика, която сегашната Демократическа партия подкрепя", каза в неделя председателят на Конгреса Нанси Пелоси (Д-Калифорния), която наскоро обяви, че се кандидатира за преизбиране.


Отдалечаването на нейната партия от движението дойде в отговор на неотдавнашните коментари на поддръжничката на Defund the Police, конгресмен Кори Буш (Д-Мисури). Конгресменката за първи път беше критична към демократите, които са по-колебливи да прегърнат противоречивото движение и лозунга „Отстрани полицията", които се развиха значително по време на протестите Black Lives Matter в цялата страна през 2020 г.


„Е, с цялото уважение на света към Кори Буш, това не е позицията на Демократическата партия. Безопасността на общността, да пазим и защитаваме по всякакъв начин - това е нашата клетва", каза Пелоси пред ABC.


Председателят на Камарата наистина призна необходимостта от реформи в полицията, но обяви за мъртво движението „Дефинансирай полицията". „Обществената безопасност е наша отговорност", заяви тя

Станете почитател на Класа