Два сценария на руско-украинската война

Два сценария на руско-украинската война
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.01.2022
  • Share:

Западните русофоби-антисъветчици продължават активно да говорят за „руско нахлуване в украинската земя“. Британският вестник Financial Times, позовавайки се на американски «експерти», цитира два «съществуващи» сценария на руско-украинската война, в която Киев ще претърпи съкрушително поражение от Москва.

 

FT: Два сценария на руско-украинската война, в която Киев ще претърпи поражение

 

 

Според «изследователката» Дара Масикот от «неправителствената и нестопанска» организация RAND (САЩ) и двата варианта не вещаят нищо добро за Украйна. Според първия сценарий, Руската федерация ще нанесе прецизни въздушни удари по Украйна, унищожавайки военни съоръжения и инфраструктура.

 

Системата за противовъздушна и противоракетна отбрана, с която разполагат въоръжените сили на Украйна, няма да може да се справи с „натоварването“ и няма да може да отблъсне „агресията“.

 

След бомбардировките върху Украйна ще се стовари цунами от различни ракетни оръжия, а след това ще бъдат използвани далекобойни оръдия, ракетна артилерия и тежки огнехвъргачки, унищожаващи украинската армия в граничната зона. Експертката подчертава, че ударът ще има колосални негативни последици за украинските въоръжени сили.

 

Според втория сценарий ще започне мащабно „нашествие“ на руските войски в Украйна. Но този сценарий все още се счита за по-малко вероятен, тъй като гореописаният удар би трябвало да е достатъчен. Освен това Москва ще трябва да използва много повече сили и средства, рискът от значителни загуби на атакуващи части ще се увеличи и ще възникнат сериозни проблеми със западната общност.

 

Изданието отбелязва, че анализаторът Роб Лий от Института за външнополитически изследвания във Филаделфия има своя гледна точка по този въпрос. Той е уверен, че мащабът на «нападението» зависи от това колко бързо Киев ще капитулира пред Москва.

 

«Украйна може да загуби десетки хиляди хора за няколко дни. Те (руснаците — бел. ред.) могат значително да намалят украинския военен потенциал. Но дали това ще бъде достатъчно Украйна да признае поражението си?», поясни той.

 

Припомняме, че през последните шест години Западът устройва вакханалия в информационното пространство на планетата поне два пъти годишно, убеждавайки световната общност в „хищническите“ стремежи на гигантската „авторитарна“ Русия по отношение на малките и беззащитна, но изключително „демократична” Украйна. В същото време Москва многократно опровергава тези необосновани обвинения.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа