Илон Мъск сподели видео, в което Бил Гейтс обяснява "лудостта на интернет"

Илон Мъск сподели видео, в което Бил Гейтс обяснява "лудостта на интернет"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    23.12.2021
  • Share:

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск, направи ностагичен паралел в неделя, като сподели в акаунта си в Twitter историческо видео. В него американският „ангелски" инвеститор Джейсън Калаканис коментира интервю от 1995 г. на съоснователя на Microsoft Бил Гейтс с Дейвид Летърман.


В телевизионния разговор Гейтс обяснява на Летърман същността на интернет, докато последният видимо се подиграва с все още зараждаща се концепция, която тогава е била почти непозната.


„Какво се случва с този интернет? Знаете ли нещо за това?", пита водещият. Гейтс посочва, че „интернет е място, където хората публикуват информация, така че всеки да има собствен уебсайт или достъп до най-новите данни. Лудост е това, което се случва", казва Гейтс.


След като признава, че е лесно да критикуваш нещо, когато не го разбираш, какъвто е неговият случай, Летърман иронично атакува функциите, които интернет изпълнява, като предполага, че създателите му са изобретили колелото. След като обясни, че преди няколко месеца било широко обявено, че благодарение на интернет човек може да слуша бейзболна игра на компютъра си, водещият си каза: „Радиото звучи ли като теб?", което отприщва смях на публиката на снимачната площадка. Гейтс продължава да обяснява, че има разлика между радиото и интернет в този случай, тъй като „можете да гледате бейзболен мач, когато пожелаете".


„Видео рекордерите звънят ли ви?", пита отново Летърман, докато публиката избухва в смях.


В реакцията си на видеото Калаканис посочва, че разговорът, записан преди повече от 25 години, му напомня какво се случва сега с Web3 или Web 3.0, новото поколение на Интернет, което контрастира с децентрализацията на информацията.


„Като се има предвид почти невъобразимата природа на настоящето, как ще изглежда бъдещето?", написа Илон Мъск в своя туит. „Не предполагам, че web3 е реален – в момента изглежда повече като маркетингова модна дума, отколкото реалност – просто се чудя какво ще бъде бъдещето след 10, 20 или 30 години. 2051 звучи безумно футуристично!"

Станете почитател на Класа