Руски полковник към САЩ...

Руски полковник към САЩ...
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    06.01.2021
  • Share:

Думите на американския държавен секретар Майк Помпео за руската армия могат интелигентно да се нарекат „нонсенс“, а с други думи — „глупост“, заяви военният наблюдател на КП, полковникът в оставка Виктор Николаевич Баранец. Експертът постави на Помпео точна „диагноза“ за изказванията му за руските въоръжение сили.

 

Руски полковник към САЩ: Накрая ще получите пролив на името на другаря Сталин

 

 

Първо, военният наблюдател нарече сравнението на огневата мощ на двете армии в посочения контекст непрофесионално.

 

«Тук има повече амбиции и политика, отколкото трезво разбиране на предмета на спора. Е, какво е огнева мощ? Нека незабавно да ви обявя най-важното оръжие», каза той.

 

Той припомни, че както САЩ, така и Русия имат междуконтинентални ядрени ракети.

 

„Да, Русия има достатъчно междуконтинентални ядрени ракети“, каза Баранец, отбелязвайки, че сред тези оръжия има не само ракети, но и такива, които могат да направят от Съединените американски щати «пролив на името на другаря Сталин“, както и такива, които могат „просто да издълбаят с ядрени бомби от океан до океан и да оставят след себе си димящ атомен проток.»

„Русия не отстъпва по отношение на ядрените оръжия“, подчерта експертът.

 

«Ако говорим за огнева мощ, сега много сериозно изпреварваме американците в хиперзвуковото оръжие. И това не ви го казва полковник Баранец, а Пентагонът, това е американският президент (засега) Доналд Тръмп, който постави задачата на американските учени да наваксат и изпреварят Русия «, продължи Баранец.

 

Той припомни, че „американците обичат да се хвалят с военната си мощ“. Според Баранец „трябва да си идиот“, за да твърдиш, че руският президент Владимир Путин „не знае истинския мащаб или обем на бойната мощ, включително тази на собствената си руска армия“.

 

„Интелигентно мога да нарека изявлението на този американски господин глупост, но неинтелигентно мога да го нарека глупост и идиотизъм на луд човек“, заключи военният наблюдател.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа