Джо Байдън лично е участвал в китайско начинание, заяви бизнес партньорът на Хънтър Байдън

Инвеститорът Тони Бобулински заяви, че лично се е срещал с Джо Байдън, за да обсъдят съвместно предприятие с китайска компания, като обвини сина му Хънтър и семейство Байдън, че използвали начинанието като „лична касичка".


В изявление пред пресата малко преди президентския дебат, Бобулински потвърди съобщенията в медиите, че имейлите между него и Хънтър Байдън са автентични.


Бобулински каза, че през 2015 г. е бил сезиран за съвместно предприятие с CEFC China Energy и „едно от най-видните семейства в САЩ". Това довело до среща на 2 май 2017 г. с Джо Байдън, брат му Джеймс и сина му Хънтър, в Бевърли Хилтън в Лос Анджелис.


На едночасовата среща, разказа Бобулински, те обсъдили бизнес плановете на семейство Байдън с китайците, „с които Джо Байдън беше явно запознат, поне на високо ниво".


Предприятието трябвало да носи името „SinoHawk", обясни Бобулински, комбинирайки Китай и любимото животно на покойния син на Байдън - Бо, който почина от мозъчен тумор през 2015 г.


По-нататък Бобулински каза, че е получил имейл от Хънтър на 13 май 2017 г., в който се казва, че 10 процента от капитала на компанията щели да бъдат запазени за „Големия човек", който според него означава Джо Байдън. По-късно той възразил срещу искането на Хънтър компанията да изпрати 5 милиона долара на субекти, контролирани от семейство Байдън, като казал, че „SinoHawk не може да бъде личната касичка на Хънтър". Но от доклада на Сената от миналия месец, Бобулински е разбрал, че парите наистина са били преведени.


В отговор на съобщението на Бобулински, кампанията на Байдън заяви, че бившият вицепрезидент и настоящ кандидат за президент на демократите „никога не е обмислял да участва в бизнес със семейството си, нито в някакъв задграничен бизнес". Кампанията също нарече обвиненията „клевета" и заяви, че „това е отчаян, жалък фарс".


Бобулински заяви пред репортери, че никога не е бил политически ангажиран и преди това е дарявал на Демократическата партия, но е „решил да направи всичко това публично достояние, за да може американският народ да реши сам".


На събитието той показа три мобилни телефона, които според него съдържат съобщения от периода 2015-2018 г., които той ще предаде на ФБР като доказателство и си тръгна, без да отговаря на въпроси.

Станете почитател на Класа