Разсекретиха показанията на Гислайн Максуел за секс трафик на непълнолетни

Изявленията, които Гислайн Максуел, бивша съдружничка на покойния магнат Джефри Епщайн, направи при разпитите по гражданско дело през 2016 г., бяха окончателно публикувани в четвъртък, по заповед на окръжния съдия в Ню Йорк, Лорета Преска. В този документ от 418 страници Максуел отрича да е виждала Епщайн да прави секс с непълнолетни и да му е помагала да организира подобни срещи.
Отхвърляйки обвиненията, отправени от Вирджиния Джуфре - която твърди, че Епщайн я е държала като „секс робиня" със съучастието на Максуел, тя твърди, че никой на възраст под 18 години не е работил на острова на Епщайн и не е бил канен, освен ако придружава роднина или приятел на гости.
Самата Максуел разкрива, че е започнала да работи за Епщайн през 1992 г., като казва, че са й плащали между 100 000 и 200 000 долара, а през 1998 г. е получила лиценза си за пилот на хеликоптер, превозвайки Епщайн и гостите му.
Максуел също твърди, че никога не е принуждавала Вирджиния Джуфре да прави секс „с когото и да било". От своя страна Джуфре твърди, че е била принудена да прави секс с английския принц Андрю в дома на Максуел в Лондон през март 2001 г.
Максуел посочи, че нито Епщайн, нито мъжът, за когото се смята, че е принц Андрю и е сниман с Вирджиния в дома на Максуел в Лондон, никога не са й казвали, че принцът е правил секс с Джуфре.
Максуел твърди, че обвинението, че бившият президент на САЩ Бил Клинтън е посетил острова на Епщайн, е "тотална измислица", но призна, че наистина е летяла в един от самолетите на магната заедно с бившия президент.
На въпрос дали би било справедливо да се каже, че Клинтън и Епщайн са приятели, Максуел отговори: "Не бих могла да го характеризирам по този начин."
Новоразкритото изявление е направено по време на граждански съдебен иск за клевета през 2016 г., заведен от Вирджиния Джуфре. Делото бе приключено, като страните постигнаха поверително споразумение.
Гислейн Максуел ще бъде изправена пред съда през следващото лято по обвинения в подпомагане на вербуването на млади жени, включително момичета под 14-годишна възраст, които да бъдат сексуално малтретирани от Епщайн и/или гостите му през 90-те години.
През август 2019 г. Джефри Епщайн беше намерен мъртъв в затвора в Ню Йорк, където беше държан в очакване на съдебен процес за трафик на секс.
Максуел не се признава за виновна и е в затвора без право на освобождаване под гаранция от ареста си през юли миналата година. Тя може да бъде осъдена на до 35 години затвор.
Доказването на поотделно на всеки случай на насилие над малолетни или участието им в оргиите на високопоставени величия, организирани редовно от Епщайн на острова му, ще бъде продължително, трудно или невъзможно. Но все пак това е опит да бъдат извадени на светло срамните тайни и престъпления на богатите и известни световни личности, очевидно считащи се за недосегаеми.

Станете почитател на Класа