Асоциацията на застрахователите на кораби отказа да си сътрудничи със "Северен поток 2"

Асоциацията на международните застрахователи на кораби предупреди своите членове за опасностите от работата с оператора "Северен поток 2" заради санкциите на САЩ. Това се посочва в циркулярно писмо на организацията, публикуван на нейния сайт, съобщава ТАСС.

 

„Този ​​циркуляр изразява загриженост по повод позицията на Съединените щати за засилване на санкционните разпоредби относно строителството на газопровода "Северен поток 2“ и газопровода „Турски поток “, както и тези, които предоставят плавателни съдове и услуги за някой от тези проекти“, се казва в съобщението на асоциацията.

Освен това текстът съветва членовете на асоциацията да помнят, че „не трябва да има застрахователно покритие за кораби, участващи в незаконна дейност, или дейност, която излага клуба в опасност от нарушаване на санкциите“.


Отбелязва се, че в светлината на заплахата от санкции за застрахователите, породена от американските закони CAATSA („Противодействие на противниците на Америка чрез санкции“) и PEESA („Защита на енергийната сигурност на Европа“), клубът няма да осигурява застрахователно покритие за дейности, свързани с проекти „Северен поток 2“ или „Турски поток“.

Станете почитател на Класа